Премиерът Бойко Борисов откри 75-ят Международен технически панаир, в който

...
Премиерът Бойко Борисов откри 75-ят Международен технически панаир, в който
Коментари Харесай

Премиерът откри Панаира в Пловдив, Русия е страна партньор

Премиерът Бойко Борисов откри 75-ят Международен механически панаир, в който вземат участие близо 600 компании от 34 страни, а страна сътрудник е Русия.

По време на речта на съветския дипломат Анатолий Макаров, министър-председателят бе запитан дали се нуждае от превод. На въпроса Борисов възмутено отговори: " Аз си разбирам всичко ".

По време на Панаира ще бъдат показани нови произведения и технологии в пет изложения - " Ауто сити Пловдив ", Машиностроене ", " Стройтех ", " Енеко " и " Инфотех ". Ще има и Седмица на цифровите технологии с 13 безвъзмездни конференции, над 200 лектори, експозиции и шоу, кариерна зона и работилница за деца.

Днес в границите на деловата стратегия ще се състои конгрес " Научно-техническо и просветително съдействие сред Русия и България: световен алианс ", проведен от Министерство на науката и висшето обучение на Руската федерация. Ще се състои и конференция " Нови печеливши бизнес модели и нововъведения в актуалната публицистика ".

Преди откриването на Панаира, министър председателят посети Голямата базилика и площад " Централен " в Пловдив. Той бе придружаван компактно от Здравко Димитров, регионален шеф и претендент за кмет на Пловдив от ГЕРБ, и вицепремиера Томислав Дончев, заяви " Марица ".

" Бизнесът в Пловдив би трябвало да е удовлетворен, тъй като тук ще идват доста туристи. ", предсказа оптимистично Бойко Борисов.

Годишната прехрана на Голямата базилика е 300 хиляди лв., само че се надяваме скоро обектът да стартира да се самоиздържа, защото тук се чака да се отбиват доста туристи, уточни министър председателят. Той прегледа античните мозайки и се здрависа сърдечно с служащите по обекта. През цялото време край него бе Нанси Шилър, изпълнителен шеф на фондация " Америка за България ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР