Премиерът Бойко Борисов отговори на твърденията на БСП, че управляващите

...
Премиерът Бойко Борисов отговори на твърденията на БСП, че управляващите
Коментари Харесай

Борисов: Не делим финансирането на общините според кметовете

Премиерът Бойко Борисов отговори на изказванията на Българска социалистическа партия, че ръководещите са разпределили 111 милиона лв. най-вече за общини на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той изясни, че държавното управление не разделя общините на правилото кой ги ръководи.

Борисов разяснява, че кметът на Сопот, който е от Българска социалистическа партия, му е благодарил за отпуснатите средства и даде за образец и отделените пари за Троян и Гоце Делчев, където също има кметове от левицата.

"Толкова доста средства са дадени. Ами те имат и минимум кметове. Я сметнете, тъй като те били говорили, че били втора политическа мощ. Ама сметнете жителите на градовете, които се ръководят от ГЕРБ. Ами те са над 6 милиона и половина. Естествено е за там, където живеят най-вече хора, да се отделят най-вече средства. 15 милиона от това разпореждане са за метрото, последния лъч до "Овча купел ". 9 милиона са за Пловдив за следващата година за европейската столица на културата. Това са планове и те вървят и какво, като Движение за права и свободи - там в Родопите, в Делиормана не живеят ли хора? Всичките пари са за водоснабдяване, канализация, детски спортни площадки, обредни домове ", съобщи Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР