Заради климатичните промени лятото в България започва да става все

...
Заради климатичните промени лятото в България започва да става все
Коментари Харесай

Комфорт или опасност за здравето: Страничните ефекти на климатиците през лятото

Заради климатичните промени лятото в България стартира да става все по-опасно и за някои хора даже нетърпимо. В жегата климатиците са желаната алтернатива за облекчение на тялото ви, само че с изключение на да поддържат дома ни ветровит е значимо да разберем резултатите, които могат да имат върху здравето ни, написа The Health Site. 

Прекарването на прекалено много време към климатика може да аргументи разнообразни здравословни проблеми и да навреди на вашето здраве.

Тази публикация преглежда някои от най-често срещаните проблеми, които един климатик може да аргументи.

1. Суха или сърбяща кожа

Когато прекарвате прекалено много време на слънце, а по-късно незабавно отидете в стая с климатик, това може да изсуши и раздразни кожата ви. Кожата нормално се възвръща бързо, само че сухотата може да продължи по-дълго.

2. Дехидратация

Стаите с климатици е по-вероятно да имат по-високи равнища на дехидратация спрямо други пространства. Климатиците отстраняват по-голямата част от влагата от въздуха и може да ви оставят обезводнени.

3. Респираторни проблеми

Седенето към климатик за дълго време може да докара до респираторни проблеми като задръстване на носа, сухота в гърлото и сухота в очите. Освен това визира здравето на белите дробове, като предизвиква инфектиране на лигавицата.

4. Астма и алергии

Климатиците, които не се поддържат вярно, могат да провокират астматични пристъпи и алергии. Препоръчва се постоянно да почиствате филтрите, защото предотвратява алергични реакции.

5. Летаргия

Седенето или спането на климатик за по-дълго време може да ви накара да се почувствате мързеливи и бавни. Вместо това проветрявайте помещението, в което сте, изключително на работното си място, където седите по-дълго време.

6. Главоболие

Влизането в стая с климатик, откакто сме били на открито, може да аргументи ненадейно главоболие. Също по този начин климатиците, които не се поддържат вярно, могат да причинят главоболие и мигрена в мощни граници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР