Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с

...
Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с
Коментари Харесай

Безплатни обучения с ваучери за заети лица в Добрич

Агенция по заетостта започва банкет на заявки за образование с ваучери по план " Квалификация, умения и кариерно развиване на заети лица ", финансиран от Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021 – 2027. Ще се даде поддръжка на заети и независимо заети лица за професионално развиване и за повишение на професионалната им подготовка и умения, в това число и цифровите. Общият бюджет на плана е 50 млн. лева и се чака близо 14 000 заети лица да преминат образования.

Ваучерите за образование ще се дават за придобиване/повишаване на професионална подготовка или на подготовка по част от специалност. Заетите лица могат да преминат образования за придобиване на умения по основни компетентности: КК 2. Многоезикова компетентност; KK 3. Математическа подготвеност и подготвеност в региона на точните науките, технологиите и инженерството; KK 4. Цифрова подготвеност за напреднало равнище (5 и 6 според DigComp) и високоспециализирано равнище (7 и 8 според DigComp); KK 5. Личностна подготвеност, обществена подготвеност и подготвеност за придобиване на умения за учене; KK 7. Предприемаческа подготвеност.

Заявленията за ваучери за образования се подават единствено посредством електронно заявление на следния линк: https://cuts.top/EW-T. След подаване на заявката кандидатстващият ще получи по електронната поща информация за номера, под който е регистриран в системата на Агенцията по заетостта. При утвърждение ще му бъде публикуван електронен ваучер за декларираното образование, а при отрицание – ще получи стимулиран отговор.

Всяко утвърдено лице има право да получи един ваучер за образование за придобиване на професионална подготовка, един ваучер за образование за придобиване на основна подготвеност 2, 3, 5 или 7, и по един ваучер за образование за придобиване на напреднало и високоспециализирано равнище на основна подготвеност 4

Пълните изискванията за включване в образованията са оповестени на интернет страницата на Агенцията по заетостта, на следния линк: https://cuts.top/GWTQ Допълнителна информация може да бъде получена и във всички бюра по труда в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР