Казват, че красотата е в очите на гледащия. Това доказа

...
Казват, че красотата е в очите на гледащия. Това доказа
Коментари Харесай

8-годишен пекинез спечели титлата Най-грозно куче 2024

Казват, че хубостта е в очите на гледащия. Това потвърди и годишното съревнование за най-грозното куче в света, което тази година откри същински диаманти измежду кучата раса. То се организира в петък на панаира Sonoma-Marin в Петалума, Калифорния, съобщи CNN.

Дивакът Wild Thang, 8-годишен пекинез, беше коронясан за победител и прибра премията от 00 след пет предходни опита.

" Той беше любим на почитателите... постоянно е шаферката и в никакъв случай булката “, сподели арбитър Фиона Ма пред Associated Press. " Наистина накара сърцата ни да трепнат и заслужаваше да завоюва. “

Като кученце Wild Thang се заразява с вирус, който съвсем го убива и го оставя с трайни увреждания. Зъбите му в никакъв случай не са се развили, тъй че езикът му се вее на независимост, а предното му дясно понякога преритва.

" Никога не е бил постригван, по този начин го виждате какъвто си е. Собственикът му му бръсне стомаха и обича да спи върху торбички с лед “, добави Ма. " Той е просто сладко куче – до момента го гушках, той обича да бъде държан и гушкан. Това е част от всичко това, избавените кучета просто се нуждаят от дом вечно, тъй че апелирам, осиновете, не купувайте. “

Състезанието не цели да се подиграваме с кучетата, подчертаха уредниците, " а да се забавляваме с прелестните кучешки особи и да покажем на света, че те са в действителност красиви! “

14-годишен едноок мопс на име Рим завоюва второ място, правейки първото си присъединяване в надпреварата. Той се е отдръпнал в Хотел-резерват за възрастни мопсове в Калифорния, където " макар кривите си крайници, той обича да танцува степ, изразявайки насладата си от живота “, гласи биографията му.

Подобно на доста от кучетата в това съревнование, той има огромен публичен принос – посещава пациенти в приюти и взе участие в тима на Щафетата на мопсовете на колела за 2023 година, който събира пари за закупуване на инвалидни колички за кучета.

Междувременно Wild Thang оказа помощ за събирането на пари за евакуацията на седем негови събратя пекинези от Украйна, а различен играч, Ози – 10-годишен примес от териери – посещава центрове за възрастни и се грижи за приемни котенца.

Повечето от кучетата в надпреварата са избавени, в това число Дейзи Мей, класирана на трето място, която през годините губи огромна част от козината си, зъбите и зрението си, само че " завоюва другари, убеденост и толкоз доста храброст “, се споделя в нейната биография.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР