Нов щам на mpox (известен преди като маймунска шарка) е

...
Нов щам на mpox (известен преди като маймунска шарка) е
Коментари Харесай

Изследователи от университета Dalhousie помагат за откриването на нов щам на mpox

Нов вариант на mpox (известен преди като маймунска шарка) е открит в Демократична република Конго от екип от откриватели на Dalhousie и локални учени.

< img decoding= " async " src= " https://d21y75miwcfqoq.cloudfront.net/70c8fc80 " alt= " " style= " position:absolute;width:1px;height:1px " referrerpolicy= " no-referrer-when-downgrade " >

Преди две години в Канада имаше огромна зараза от шарка. Вирусът произлиза от Африка и в последна сметка се популяризира в Нова Скотия, където са докладвани повече от 1500 случая и 45 хоспитализации.

Връзка към 2024 година и този нов вариант mpox си проправя път през селски регион на Дейвид Келвин е професор в катедрата по микробиология и имунология на университета Далхаузи. Той е и един от водещите откриватели, учещи варианта Kamituga Mpox.

„ Ключовата характерност на това скорошно огнище в Kamituga е, че имаме предаване от човек на човек, “ споделя Келвин, „ и наподобява, че е много ефикасно, тъй като епидемията продължава без намаляване от септември предходната...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР