Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала Хемус“

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала Хемус“
Коментари Харесай

Борисов: Видя ли багери, ще стане

Премиерът Бойко Борисов инспектира напредъка по строителството на автомагистрала „ Хемус “ в секторите сред Ловеч и Плевен и трасето в региона на Търговище.

„ Видя ли багерите, знам, че ще стане “, съобщи министър председателят Борисов при огледа на изграждащия се път Ловеч-Плевен. В инспекцията взе участие също заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Той Борисов, че в това трасе подготвителните действия, както и махането на хумусния слой, вървят сполучливо. А всяка заран служащите минават през инструктаж за сигурност на труда.

„ Ако е било елементарно, да са го създали до момента. Но те стоят на жълтите павета, а след това ще минават за минути и няма да знаят какъв непосилен труд е положен “, разяснява още Борисов. Той напомни, че построяването на „ Хемус “ е водещ приоритет на държавното управление, тъй като ще обезпечи развиване на Северна България по метода, по който „ Тракия “ подкрепя икономическата интензивност на южната част на страната ни. Целта е аутобанът да е подготвен до 2024 година

По време на огледа с премиера Борисов заместник-министър Нанков в детайли се спря на напредъка при построяването на другите подучастъци от трасето.

Най-сложен е близо 19-километровият сектор при Угърчин. „ За него Министерският съвет предходната седмица взе решение за разпределяне на 668 747 лв. за отчуждителни процедури “, сподели Николай Нанков. Очаква се другото лято да е приключено строителството в региона на Търговище и Шумен – сред пътните възли „ Белокопитово “ и „ Буховци “.

Другото трасе, инспектирано от премиера Борисов през днешния ден сред Плевен и Ловеч, ще е с дължина близо 52 км от пътен възел „ Боаза “ до пътен възел „ Плевен “. Трасето е разграничено на три подучастъка.

В първия - до „ Дерманци “, ще има 4 моста, 2 виадукта и 2 пътни възела. По протежението на втория сектор – до пътен възел „ Каленик “, ще има тунел с две тръби за придвижване, и с дължина 387 м. Ще бъдат издигнати и девет виадукта като най-дългият ще е 1193,2 м и оптималната височина на стълбовете 42 м. Ще се построяват още 7 огромни надлеза и подлеза, селскостопански връзки и площадка за отдих.

Третият сектор – до п.в. „ Плевен “, ще е с 6 виадукта, 9 подлеза и надлеза. В него ще има и две площадки за отдих и места за паркиране на тирове и леки коли  - от двете страни на автомагистралата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР