В последните месеци с доста натиск успяхме да компенсираме инфлацията.

...
В последните месеци с доста натиск успяхме да компенсираме инфлацията.
Коментари Харесай

Пламен Димитров: В икономиката има забавяне в някои сектори

" В последните месеци с много напън успяхме да компенсираме инфлацията. Цените обаче останаха високи, месото и сиренето не са поевтинели. Нашата борба остава за действителен растеж на приходите. Заложили сме към 13% нарастване, част него към този момент се случи посредством КТД в огромните предприятия. Цените не престават да се повишават, само че с по-бавни темпове ", сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова телевизия.

" В стопанската система има закъснение в някои браншове, понижаване на поръчки. Това, поради рецесията в Западна Европа, може да донесе доста съществени проблеми на пазара на труда до края на годината. Не виждам закани в осъществяването на приходната и разходната част на бюджета. Териториалните проекти за обективен преход бяха предадени в Брюксел без координиране с нас. Ще би трябвало да ги изпълняваме, което значи, че ще се пренаписват в придвижване. Първите 170 души към този момент са съкратени от Топлоелектрическа централа " КонтурГлобал ". На 10 май със обществения министър и президента на КТ " Подкрепа " ще посетим Стара Загора и ще забележим дали ще им се намерят работни места. Това ще бъде знак и за другите работещи в бранша дали обещанията ще останат фантазия или ще се изпълнят ", съобщи той.

По думите му към момента заминаващите в чужбина младежи са повече от върналите се. Затова и безработицата у нас бележи растеж.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР