Премиерът Бойко Борисов инспектира "Балкански поток" в Северна България. С

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира "Балкански поток" в Северна България. С
Коментари Харесай

Борисов инспектира Балкански поток

Премиерът Бойко Борисов инспектира "Балкански поток " в Северна България. С него беше шефът на "Булгартрансгаз " Владимир Малинов.

"Нека българите видят какви големи инфраструктурни градежи се вършат сега ", съобщи министър председателят.

Преносът на природен газ за Гърция е обновен. Това стана ясно по-рано сутринта. След настъпилата повреда на 27 юли, екипът на „ Булгартрансгаз” е направил ремонтни действия на преносния газопровод от България към Гърция в региона на Кулата. Считано от през днешния ден, газовите доставки за Гърция са възобновени. Всички поръчки за газовия ден ще бъдат изпълнени в цялостен размер, както в посока от България към Гърция, по този начин и в противоположна посока.

"И през нощта продължиха ремонтните работи ", заяви Малинов и добави, че в Гърция през днешния ден се чака пик на потреблението на природен газ, тъй като температурите ще бъдат към 40 градуса.

"Това, което говореха, че един ден България ще бъде диверсифицирана, е реалност. Не е бъдеще време. А това, което виждате е българска газопреносна система ", разяснява Борисов.

Премиерът прегледа и археологически разкопки в региона на 44-километровия сектор от "Балкански поток " на територията на общините Разград и Търговище. Той уточни, че археолозите са сега по автомагистралите и по газовите обекти.

Директорът на "Булгартрансгаз " посочи, че до този миг са дадени 22 млн. лева за археология по трасето. Борисов пък попита по кое време различен път са давани толкоз пари за археология. "Когато я създадем тази тръба, всевъзможен газ ще минава отсам ", безапелационен бе министър-председателят.

"Много съм признателен, в случай че не сте вие бързо да работите, нищо няма да стане ", обърна се министър председателят към един от археолозите и добави, че след няколко месеца "всичко още веднъж ще бъде в жито ".

Той разгласи още, че от през днешния ден стартира поетапно стартиране на водата към Димитровград и Хасково.

"Днес ще пуснем водата на хората ", сподели Борисов по тематиката за замърсяването на река Марица край Димитровград, което спря водоподаването в 48 обитаеми места.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР