Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да

...
Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да
Коментари Харесай

Пак спор в парламента за убитото от ток дете

Премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да дават отговор на въпроси в Народното събрание по отношение на 16-годишното момче, което почина от токов удар от шахта пред МБАЛ " Св. Иван Рилски ". Това искане на Българска социалистическа партия предложи персонално ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева. То обаче бе отхвърлено от депутатите с 59 гласа " за ", 90 " срещу " и 17 " въздържали се ".

Караянчева получи поздравления от депутата от левицата Георги Свиленски, че е предложила министър председателят и столичният кмет да дойдат в Народното събрание - искане, което парламентарната група на ГЕРБ  отхвърли.

Стигна се и до прегласуване на предлагането, само че то още веднъж бе отхвърлено със 69 гласа " за ", 92 " срещу " и 12 въздържали се.Спорът сред ръководещи и съпротива продължи с друга тематика - въпросите и питанията до министър-председателя в парламентарния надзор. " Вчера в народен ефир госпожа Дариткова обави, че всички въпроси и питания, отправени към министър-председателя, са противоконституционни ", сподели Георги Свиленски и цитира правилника на Народното събрание, в който се отбелязва, че министър председателят би трябвало да дава отговор в Народно събрание по политиките в страната.

25 питания и 35 въпроса са отправили депутатите на Българска социалистическа партия към Борисов. От тях 24 въпроса и 20 питания са върнати, сподели още Свиленски. Те са свързани с политиката за страната за вътрешната сигурност, епидемиологичната конюнктура, геополитическата рецесия, икономическата политика на държавното управление, въпроси по отношение на активността на ДАНС и политиката на държавното управление във връзка с имунизациите. " Не би трябвало да допускате да бъдат връщани питанията на опозицията. Те касаят директно ръководството на страната ", добави зам.-шефът на алената група.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР