Премиерът Бойко Борисов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров

...
Премиерът Бойко Борисов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров
Коментари Харесай

Търсят спешно решение за природния газ след референдума в Генерал Тошево

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров разискаха резултатите от провелия се референдум в общината по въпроса за рандеман на природен газ.

Премиерът разпореди на министрите на околната среда и водите Нено Димов, на енергетиката Теменужка Петкова и на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в незабавен порядък да намерят решение на въпроса.

Повод за терзанията са резултатите от локалният референдум в добруджанската община Генерал Тошево за рандеман на природен газ, който се състоя на 17 декември. Допитването е годно, тъй като 96,91% от гласувалите са дали отговор с „ да “ на въпроса „ Против ли сте Община Генерал Тошево посредством Общинския съвет или кмета на общината да утвърждава устройствени проекти, определящи територии за изследване, рандеман, преправка на следните подземни благосъстояния: петрол, природен газ, твърди горива, минни боклуци? “

Решението за осъществяване на референдума бе взето от Общинския съвет на 1 ноември след всеобщи митинги на локалното население против желанията на вложителя „ Русгеоком БГ” за 35-годишна концесия и рандеман на природен газ от находище „ Спасово”, което обгръща 18 села в района. Хората от района се опасяват, че в случай че стартира рандеман на газ, питейната вода и земята ще бъдат нечисти, а основният им занаят - земеделието, ще бъде заплашен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР