Прекратяване на огъня в Близкия изток засега няма. Израелската армия

...
Прекратяване на огъня в Близкия изток засега няма. Израелската армия
Коментари Харесай

Най-малко 11 жертви при израелски удари срещу Рафа в Ивицата Газа

Прекратяване на огъня в Близкия изток към този момент няма. Израелската войска заяви, че е открила надзор върху палестинската част на пропускателния пункт Рафа в Ивицата Газа. През нощта Израел нападна по въздух палестинския град. Загинали са 11 души. Операцията беше осъществена часове, откакто от Хамас оповестиха, че одобряват, военният кабинет на Израел обаче реши да продължи интервенцията против палестинския град.

От Израел дефинираха предлагането като " надалеч от израелските претенции ". То планува размяната на заложници против пандизчии да се организира в 3 етапи.

В Египет през днешния ден идва катарска делегация за договаряния. За Близкия изток незабавно пътува и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Дали Израел и Хамас ще изпратят свои делегации към момента не е ясно. Вчера Израел подреди на близо 100 хиляди души да изоставен град Рафа в Ивицата Газа поради готвена израелска сухопътна интервенция.

Международната общественост още веднъж прикани Израел да не подхваща атака против палестинския град.

Според израелския министър председател интервенцията е нужна, с цел да бъдат унищожени и последните батальони на Хамас. Предполага се, че в Рафа живеят към 1 милион и 400 хиляди души.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР