Преизбраният президент на УЕФА Александър Чеферин заяви днес по време

...
Преизбраният президент на УЕФА Александър Чеферин заяви днес по време
Коментари Харесай

Чеферин: Трудно ще върнем Русия преди спиране на войната

Преизбраният президент на УЕФА Александър Чеферин съобщи през днешния ден по време на 47-ия конгрес на организацията, че повдигането на ембаргото за присъединяване на съветски тимове в интернационалните надпревари ще бъде " доста мъчно " да се осъществя, до момента в който войната на тази страна против Украйна продължава.

Забраната за каквото и да е съветско присъединяване в европейския и международен футболен живот беше въведена през февруари 2022-а година, когато съветската войска атакува неоснователно суверенна Украйна. Оттогава клубните шампионати за неразрешена зона за съветските клубове, а националният тим едвам тази година изигра мачове против други страни. Това се случи в основан от самите руснаци централноазиатски шампионат.

" Моето персонално мнение е, че до момента в който войната не бъде спряна, е доста мъчно нещо да се промени ", съобщи Чеферин на конференция по време на Конгреса в Лисабон.

Също по този начин стана ясно, че идващият - 48-и постоянен Конгрес на УЕФА, ще се организира на 8-и февруари в Мадрид. Той няма да бъде избирателен, а редовно-отчетен и отдаден на настоящите годишни проблеми в европейския футбол.
Също по този начин словенският юрист съобщи, че жребият за финалния шампионат на Евро 2024 ще се тегли на 2-и декември тази година. Първенството на Стария континент ще се организира от 14-и юни до 14-и юли 2024-а година.
Александър Чеферин през днешния ден беше определен без каквато и да е конкуренция на заемания от него пост за нов четиригодишен мандат, който ще бъде и финален поради измененията в изборните правила на Европейския футбол. Президентът на БФС Борислав Михайлов гласоподава за Чеферин, а поддръжката за сегашния водач беше дадена от българската централа доста по-рано. Заедно с Михайлов, на конгреса участват и двама от вицепрезидентите Емил Костадинов и Михаил Касабов.

След това той застъпи до болежка познатата от последните десетилетия тематика с расизма. Без да засяга непрекъснатите обиди към Винисиус Жуниор от Реал (Мадрид), президентът на УЕФА посъветва клубовете и футболните лиги да се обръщат към цивилен съдилища и да предизвикват наказателно гонене против вербалната експанзия.

" Може би е време да се подхващат по-строги ограничения. Може би е време да надигнем някои хора в съда ", сподели Чеферин и добави, че футболът е сплотяващ спорт. " За страдание, някои хора към момента не са разбрали тази идея, заради което ще би трябвало да преосмислим нашия метод ", сподели още юристът. В съдействие с федерациите и клубовете ще би трябвало да се оправяме с нарушителите по-ефективно, когато състезател е подложен на расистки, хомофобски или сексистки обиди по време на надпревари на УЕФА ".

Санкциите за клубовете и федерациите нормално са санкции и затваряне на част от стадион за бъдещи дуели, а по-късно дават отговор и за издирването на личните си почитатели с сходни прояви.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР