Преговорите за новия договор на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън

...
Преговорите за новия договор на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън
Коментари Харесай

Сериозно напрежение в Мерцедес заради Хамилтън

Преговорите за новия контракт на седемкратния международен първенец Люис Хамилтън и тотално преобладаващия тим във Формула 1 Мерцедес са краткотрайно прекъснати. Това настояват италианските медии, като съгласно техни източници повода е фиаското в Гран При на Монако предходната неделя.

В началото на годината шефът и акционер в тима на Мерцедес Тото Волф държеше новият договор с Хамилтън да бъде подписан още преди лятната пауза доникъде на юни, само че по всичко проличава, че в този момент това няма да се случи.

След трагичното показване в квалификацията по улиците на Княжеството Люис е бил извънредно сърдит и непосредствено е подлагал на критика с много изострен език своя тим по време на разбора след седмото място, от което трябваше да започва в неделя. На срещата е участвал и Тото Волф.

В събота са взети решения за смяна на настройките в предницата на W12 болида на първенците. В неделната конкуренция те се оказаха още веднъж неверни и не сработиха със стила на ръководство на Хамилтън, който финишира седми, без да успее да завоюва нито една позиция през цялото съревнование.

В същото време съотборникът му Валтери Ботас с безусловно същите настройки съумя да се показа по-добре в квалификацията и в надпреварата до отпадането му поради повредена централна гайка на предна дясна гума.

Обикновено огромната звезда на Мерцедес подхожда метафизичен след изпуснати победи и декларира, че с тима печелят и губят дружно. След финала в Монако обаче Хамилтън беше гневен и пред медиите хвърли цялата виновност върху тима си за неуспеха, като съобщи, че той би трябвало да послужи като обеца на ухото не за него, а за Мерцедес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР