Преговорите с България продължават да са възможни. Това обяви македонският

...
Преговорите с България продължават да са възможни. Това обяви македонският
Коментари Харесай

Северна Македония очаква одобрението на България

Преговорите с България не престават да са вероятни. Това разгласи македонският външен министър Буяр Османи, представен от Нова Македония.

Дипломатът организира диалог с външния министър на Унгария Петер Сиярто. Македонският представител разгласи, че чака засилена дипломатическа интензивност през идната седмица.

Македонското държавно управление е сложило като приоритет започването на договаряния за присъединение през юни. Това ще стане след утвърждение на всички страни в групата, като България упорства първо да бъдат позволени двустранните въпроси.

Македонските представители са подготвени да договарят с българското служебно държавно управление. От новото българско държавно управление към този момент оповестиха, че не считат да трансформират досегашното държание на страната по въпроса.

Няколко европейски страни приканиха за бързо решение на въпроса и начало на договарянията със Северна Македония при идната среща на върха. Македонският министър председател Зоран Заев предприе огромна европейска обиколка, на която разгласи, че неговата страна няма да се откаже от своята еднаквост.

Премиерът се срещна с испанския министър председател Педро Санчес, който удостовери, че Северна Македония има цялостната поддръжка на Испания за започване на договаряния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР