Преговорите между Русия и Украйна бяха възобновени днес във видеоформат.

...
Преговорите между Русия и Украйна бяха възобновени днес във видеоформат.
Коментари Харесай

Възобновени са преговорите между Русия и Украйна

Преговорите сред Русия и Украйна бяха обновени през днешния ден във видеоформат. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че офанзивата против петролно хранилище край западния съветски град Белгород, за която Москва твърди, че е осъществена от украинската войска, ще затрудни договарянията за реализиране на помирение. 

Започна и евакуацията от обсадения южен град Мариупол. 

Видеозапис, споделен в Туитър, демонстрира пожар наоколо до жилищни здания в Белгород, който се намира на към 40 км от украинската граница. Губернаторът на региона Вячеслав Гладков разгласи в известие в Телеграм, че пожарът е в резултат на въздушен удар, осъществен от украински военни хеликоптери, които са навлезли в съветското въздушно пространство, летейки на ниска височина. 

Няма починали, съгласно съветските управляващи. Украинската войска не е удостоверила, че е направила нападението. Междувременно от аления кръст оповестиха, че е контрактуван евакуационен проект от град Мариупол с украинските и съветски управляващи. 

Екип на Червения кръст от 9 души отпътува тази заран с три автомобила от запорожие към Мариупол. Около 2000 души към този момент бяха евакуирани от града. Конвоят от няколко частни коли и 42 рейса, ескортирани от Червения кръст се движи към следеният от украинските сили град Запорожие на 200 километра. 

От Генералния щаб на украинската войска оповестяват, че съветските военни концентрират напъните си за нахлуване в източната оперативна зона. Украинската войска предприе контраатака и към Херсон - единственият огромен украински град, който съветските елементи съумяха да овладеят в хода на войната. Украинските управляващи оповестяват и за военни триумфи в североизточните околности на столицата Киев. 

               
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР