Преговори с чуждестранна компания за генерален спонсор на ПФК Левски

...
Преговори с чуждестранна компания за генерален спонсор на ПФК Левски
Коментари Харесай

ПФК Левски преговаря с чуждестранна компания

Преговори с задгранична компания за общоприет спонсор на ПФК Левски към този момент се водят. За това разкри в изявление за Диема изпълнителният шеф на " сините " Павел Колев. 

„ Работим по въпроса с намирането на генералния спонсор. В момента приготвяме детайлна презентация, която е ориентирана освен към български, само че и към задгранични акции. Имаме към този момент диалози с една задгранична компания, която прояви интерес да ни помогне в тази обстановка. Това ще остане на пауза, до момента в който се обясни по кое време въобще бихме могли да се завърнем към естествения подготвителен развой и оттова към възобновяване на шампионата. Под различни източници на доходи аз имах поради неща, които ще станат ясни и ще ги съобщим тези дни. Подготвили сме изненади за последователите и се опитваме да стигнем до тях по всички вероятни способи. Дори в тази обстановка ще бъдат осведомени какво се случва с клуба и тима и да им дадем нещо в подмяна на тази скъпа помощ, която получихме в последните два месеца, а и преди този момент “, съобщи Колев.

Той сподели още, че поддържа непрекъснат контакт с футболистите и те се оправят добре в обстановката. " Със сигурност и на тях им е много тежко, тъй като това са едни младежи, които са физически дейни и са привикнали на огромни физически натоварвания. Това ограничаване, което им се постанова, ги затормозява много, само че пък то друга страна им дава опция да се видят със фамилиите си, което не им се случва постоянно в естеството на тяхната специалност. На играчите е дадена самостоятелна стратегия и множеството от тях минават през фитнеса по график, като се засичат по най-много трима играчи. Днес минах там и мисля, че бяха двама души – Симеон Славчев и Тиам. Те са едни от най-редовните. Славчев към този момент е по-добре след интервенцията, възобновяване му върви обикновено ", съобщи още Колев.

Шефът на " сините " съобщи, че няма по какъв начин да накара почитателите да бъдат дейни в тази обстановка и изрази своята признателност за всичко, което последователите са създали в последните два месеца, само че сега целите са други. " Някои от тях поставят много високо в целите си Левски. Сега сега обичаният футболен клуб е минал много обратно в тази ранглиста, тъй като хората са налегнати от доста по-сериозни проблеми. Опитват се да запазят здравето си, това е най-важното. След това мислят за икономическите последици от това, което се случва. Доста от тях са в затруднено състояние. Така че е обикновено да има спад в дарителската акция. Това е една и от аргументите ние, като футболен клуб, да търсим различни източници на доходи. Разговаряме с сътрудниците всеки ден на тази тематика. Надявам се, че ще намерим някакви решения “, сподели Колев.

Относно понижението на заплатите той съобщи: „ При нас нещата завършиха още в средата на предходната седмица. Имахме диалози самостоятелно с всеки футболист в понеделник и вторник. На тези диалози присъстваше и треньорът Петър Хубчев. След това се причисли и спортния шеф Ивайло Петков. Разказахме им каква е обстановката, какви са вероятностите пред клуба и какво знаем, и какво не знаем надлежно. Абсолютно искрено, без да им спестяваме нищо, се получи много добър разговор с всеки един от тях. Направихме им оферти да си понижат заплатите с 50% в интервала, в който няма подготвителен развой. Трябва с голяма горделивост да заявя, че множеството от футболистите одобриха незабавно това наше предложение. Не е имало безусловно никакви проблеми. Специално желая да благодаря на нашия капитан Живко Миланов, на Николай Михайлов, на Иван Горанов и на Симеон Славчев от българските футболисти. От чужденците желая да благодаря на Холмар Ейолфсон, на когато му се роди дете и по тази причина го пуснахме, и Хали Тиам, тъй като това са двамата водачи от задграничните футболисти, на които шапка им смъквам заради метода, по който реагираха и одобриха това предложение. Всички е реалност, остават трима футболисти, от които чакаме отговор дали ще се съгласят или надлежно не, тъй като е тяхно право да откажат “, разкри Колев.

Той засегна тематиката и за договарянията за нов контракт с Хали Тиам. " С него диалози водихме през съвсем цялата втора половина на предходната година. Направихме му в началото предложение още през август. Той се контузи против АЕК, изчакахме неговото възобновяване и продължихме диалозите. Минахме през няколко стадия и аз помолих футболиста да ни даде отговор преди зимната пауза. Имахме среща в офиса и Тиам пристигна и безусловно почтено сподели, че няма да подписва нов контракт. Ние от своя страна го информирахме, че това нищо не трансформира. Ще разчитаме на него и напролет. Сега, когато приказвах с него за заплатите, се убедих за следващ път, че доста мъчно може да се срещне подобен професионален футболист, като него, който не се интересува от възнаграждение, макар че няма да продължи да играе за този клуб. Готов е даде всички от себе си, даже и без пари. Същото важи и за Холмар “, съобщи Колев.           
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР