Предвижда се “Интернет апокалипсис, поради слънчева буря …Мощните слънчеви изригвания

...
Предвижда се “Интернет апокалипсис, поради слънчева буря …Мощните слънчеви изригвания
Коментари Харесай

Предвижда се `Интернет апокалипсис`, поради слънчева буря

Предвижда се “Интернет апокалипсис ”, заради слънчева стихия …Мощните слънчеви изригвания могат да провокират спирания на Интернета по целия свят. Тази прогноза е направена на конференцията SIGCOMM 2021 от американската изследователка Сангета Абду Джиоти.

 Сангета Абду Джиоти
Сангета Абду Джиоти Слънчевите изригвания, съпроводени от коронални изхвърляния, са едни от най-мощните преходни феномени в Слънчевата система.Въпреки, че мощни слънчеви изригвания се следят рядко, трите известни се случват преди ерата на Интернет, след три десетилетия ниска слънчева интензивност, такова събитие е на път да се случи.Именно заради това, асистентката в Калифорнийския университет в Ървайн – Сангета Абду Джиоти, предизвестява за възможното събитие.
Изследователката пресмята, че слънчевите изригвания съставляват най-голямата опасност за подводните интернет автомагистрали, свързващи цели страни. Въпреки обстоятелството, че оптичното влакно не се въздейства от геомагнитно индуцирани светкавични токове, електрониката, ситуирана на всеки 50-100 километра, е уязвима от тях.Четете още: Пентагонът твърди, че към този момент разполага с технологията, способна да предсказва бъдещетоНо рискът е друг, съгласно окабеляването. Например, Югоизточна Азия ще пострада по-малко, тъй като „ гръбнакът “ на Интернет там е по-къс. Слънчевият изблик ще аргументи повече вреди във високите географски ширини.Най-голям риск има за по-дългите кабели, свързващи Съединени американски щати и Европа. За локалната и районната Интернет инфраструктура опасността е минимална, защото кабелите там постоянно са заземени.Джиоти твърди:„ Дори мощното слънчево изригване няма да докара до цялостно прекъсване на Интернет, само че може съществено да го дестабилизира. Освен това, сходно събитие ще деактивира цялото съоръжение на земната орбита, което ще лиши човечеството от сателитен Интернет и световни системи за позициониране. “Очаква ли се „ Интернет апокалипсис “? И дали Слънцето ще е виновникът за това …?Следвайте ни …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР