Предстоят Великденските празници и традиционното запасяване с яйца. Тъй като

...
Предстоят Великденските празници и традиционното запасяване с яйца. Тъй като
Коментари Харесай

Защо да изберем български яйца за Великден?

Предстоят Великденските празници и обичайното запасяване с яйца. Тъй като у нас в този интервал се употребяват към 30 млн. яйца, потребителите ще бъдат изправени пред избор – български или вносни?

Българските яйца са верният избор, защото ще дойдат у нас цялостен месец след католическия Великден и няма да са пресни, a при старите яйца има заплаха от салмонела. Това излиза наяве от думите на проф. Димитър Белоречков, ръководител на Съюза на птицевъдите у нас, предава bgfermer.bg.

По думите на проф. Белоречков, с цел да се набират нужните 30 млн. яйца ще бъде нужна към седмица на производителите. „ Така че, когато и да ги купите, ще имате пресни български яйца за Великден, тъй като срокът им на предпазване е 28 дни при стайна температура от 18 градуса “, споделя той.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Великден настъпи и яйцата са главното в менюто, само че безопасн...

Според проф. Белоречков, практиката демонстрира, че при вносното птиче месо нормално се открива салмонела, което би трябвало да служи като тревога за вносните яйца. Старите яйца са рискови, защото имат огромна въздушна камера и при варене елементарно се пукат и пълнят с вода. Така, в случай че не се варят най-малко 12 минути се появява заплаха от салмонелоза, изяснява той.

Българските яйца изпреварват по сигурност продукцията от множеството страни по света, защото страната ни е една от дребното, където се прави имунизация на птиците за салмонела, излиза наяве от думите на проф. Белоречков. От Съюза на птицевъдите разчитат на за прецизни инспекции на вноса на всички яйца, прибавя той.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР