Предстоят още претърсвания и изземвания в администрацията на ТЕЦ Бобов

...
Предстоят още претърсвания и изземвания в администрацията на ТЕЦ Бобов
Коментари Харесай

Екоминистър Димитров: няма опасност за хората в Пернишко

Предстоят още претърсвания и изземвания в администрацията на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров, откакто направи инспекция в топлоцентралата през днешния ден. Там той се срещна и с представители на РИОСВ-Перник. " Материалите са подписани, отпътуват за Кюстендил, ще чакаме предписание на окръжния прокурор на Кюстендил или на основния прокурор, с цел да забележим какво ще вършим по-късно ", сподели министър Димитров. Той добави, че в понеделник документите по случая ще бъде на бюрото му.

Емил Димитров уточни, че няма арестувани, разпитани или хора в ареста след направената през вчерашния ден инспекция по сигнал на Търговско дружество " Национална сигурност " и Икономическа полиция при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил, от екип от прокурори и следователи, по отношение на информация за ръководство на рискови боклуци не по открития ред и горене на същите без сложно позволение от РИОСВ-Перник.

" Трябва да се изземат документи, с цел да се види каква е била цялата процедура. Упрек към комина нямаме, предстоят още замервания. Няма заплаха за хората ", безапелационен беше министърът. Той уточни още, че е посъветвал управлението на централата да спре мощността, която към момента е в процедура на позволение, до момента в който се посочи какво се случва.

" Няма нездравословни излъчвания, не става въпрос за отравяне на хората, става въпрос за неспазване на процедури, най-малко това демонстрират замерванията ", добави Емил Димитров. Той уточни, че казусът е в ръцете на Окръжната прокуратура в Кюстендил, а той е пристигнал в централата, с цел да окаже подпомагане. Според него няма нездравословни излъчвания, само че централата няма нужните разрешителни. " Затова им споделих да преустановят тези мощности, до момента в който си получат разрешителното. Като се под напрежение за месец и половина, като си доставят нужните уреди, ще продължат ", сподели той. Според Димитров централата имала позволение за употреба единствено за една от три машини и не е получила формален документ от екоинспекцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР