Предстоящият 30-и конгрес на Международната федерация по европейско право (FIDE),

...
Предстоящият 30-и конгрес на Международната федерация по европейско право (FIDE),
Коментари Харесай

Румен Радев: Върховенството на правото е в основата на просперитета



Предстоящият 30-и конгрес на Международната федерация по европейско право (FIDE), който ще се организира в София от 31 май до 3 юни 2023 година, бе във фокуса на среща на „ Дондуков “ 2 сред президента Румен Радев и ръководителя на Българската асоциация за европейско право Александър Арабаджиев, който е и българският арбитър в Съда на Европейски Съюз в Люксембург.

Арабаджиев насочи покана към президента да поеме патронажа и да открие интернационалното събитие, чийто следващ конгрес за първи път ще се организира в страна от Югоизточна Европа. Очаква се конгресът на FIDE да събере над 450 водещи задгранични и национални адвокати, измежду които съдии, висши държавници и представители на университетските среди.

Президентът уточни, че върховенството на правото стои в основата на просперитета на всяка страна и изрази вяра, че провеждането на високия интернационален конгрес в България ще способства за одобряването на правилата и полезностите на правовата страна у нас.

Водещите тематики на конгреса през 2023 година ще бъдат „ Взаимно доверие, взаимно признание и господство на закона “, „ Новото геополитическо измерение на политиките на Европейски Съюз в региона на конкуренцията и търговията “ и „ Европейският обществен съюз “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР