Предстоящите тежки месеци за Левски са причината новият министър на

...
Предстоящите тежки месеци за Левски са причината новият министър на
Коментари Харесай

Радостин Василев: Спортът да стане приоритет на държавата

Предстоящите тежки месеци за " Левски " са повода новият министър на младежта и спорта Радостин Василев да предложения на среща представителите на " сините ". Днес (23 декември) в кабинета му пристигнаха мажоритарният притежател Наско Сираков, изпълнителният шеф Иво Ивков и треньорът на мъжкия отбор Станимир Стоилов. 

Тримата дойдоха след представителите на ЦСКА, които по-рано обсъждаха с Василев градежа на нов стадион на мястото на " Българска войска " в Борисовата градина. 

" Поканих " Левски " по отношение на тежкото положение на клуба. Запознат съм със мнението на господин Ивков, че следват сериозни месеци. Понеже " Левски " и ЦСКА сплотяват любовта на 80% от последователите в България, знаково желае с вас да поговорим какво до момента страната е правила, не е правила, построила, непостроила, унищожила или основала. Оказва се, че прекомерно дълго време избрани процеси са били потискани, създавали са се в системата на футбола и на спорта дефицити, които провокират огромно публично отрицание ", съобщи Василев при започване на срещата. 

Той акцентира, че ще работи спортът да стане приоритет на страната в новото ръководство, а всички клубове да са равнопоставени.

" Тъй като задължението на мен, като министър, и на държавното управление, което напълно скоро застъпи, спортът да бъде държавна политика, поемам ангажимент, че ще направя всичко допустимо за равнопоставеност сред всички спортове, всички клубове. За да може страната да приоритизира спорта, а не той да е последната ѝ грижа ", безапелационен е министърът. 

От началото на 2020 година отборът от стадион " Георги Аспарухов " претърпява рецесия, защото тогава се отдръпна предходният главен спонсор - компания за спортни залози, благосъстоятелност на Васил Божков. " Левски " се устояваше най-вече с дарения от почитатели, а по-късно реализира единодушие и с компания, притежател на казина и игрални зали, която да влага в клуба. 

Преди време " сините " също обявиха желание да обновят стадиона си, само че по този проблем към този момент няма развиване. Самото оборудване не е в юрисдикцията на Министерството на младежта и спорта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР