Предстоящите местни избори ще провокират допълнителна конфронтация, която ще влоши

...
Предстоящите местни избори ще провокират допълнителна конфронтация, която ще влоши
Коментари Харесай

Социолог: Има странно съвпадение между реториката на президента и тази на Костадинов

„ Предстоящите локални избори ще предизвикат спомагателна борба, която ще утежни качеството на законодателния развой. “

Това разяснява в студиото на Euronews PrimeTime социологът от социологическа организация „ Насока “ Елена Дариева.

„ В актуалната парламентарна сесия предстоят да бъдат признати основно значими за бъдещето на страната ни закони – над 80 представители в държавни регулатори и институции. Има предстоящо единодушие за промени в Конституцията. Трябва да се одобри и пакетът от ограничения, свързани с Плана за възобновяване и резистентност и измененията и КПКОНПИ “, разяснява Дариева.
В думите на президента и тези на партийни водачи като Костадин Костадинов се записват извънредно странни съвпадения, даже в словоформата.
„ Президентът Радев от ден на ден намерено нападна ръководещите и нагнетява реториката до степен, че в един миг се чудим дали не ставаме очевидци на поръчки да се оглави някакъв родолюбив план “, счита социологът.

Тя цитира разбор на речта на Радев от 19 август на връх Шипка, съгласно който в границите на 11 минути президентът е направил 30 обвинявания към властта.

„ Ако се ревизира статутът на служебното държавно управление, то ще стане ненужно, тъй като той преяжда с власт, с помощта на служебните кабинети, посредством които управляваше “, сподели още Дариева.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР