Предстоящата зима ще е най-студената от 120 години насам, обяви

...
Предстоящата зима ще е най-студената от 120 години насам, обяви
Коментари Харесай

Задава се най-студената зима от 120 години насам

Предстоящата зима ще е най-студената от 120 години насам, разгласи английският метеоролог Джеймс Маден, който съобщи, че още от този месец температурите ще са по-ниски от естественото.

Прогнозата се отнася за цялата територия на Европа, а минусовите температури ще са провокирани от арктически вятър, поради който ще имаме и по-студен ноември.

В същото време обаче, нашите метеоролози не са съгласни с тази прогноза, а доцент Георги Рачев даже твърди, че през ноември може да чакаме циганско лято.

В ефира на Българска национална телевизия метеорологът твърди, че макар ниските температури при започване на ноември и снеговалежът в прилежаща Румъния, времето ще се затопли и ще е прелестно през този месец.

Още от тази неделя температурите ще се вдигнат нагоре, а при започване на идната седмица ще е същинското циганско лято.

 сняг

Квин е името на циклона, който ще дефинира температурите през идващите няколко дни. Той идва от запад и с него ще пристигна по-топлото време, предвижда доцент Рачев.

По думите му огромен циклон от Англия ще доближи страната ни и в неделя, а температурите ще са сред 17 и 18 градуса по Целзий, като на някои места ще стигнат и 20 градуса.

Зимата у нас ще е мека, а само за Канада се предвиждат по-тежки превалявания и студове.

Докато над България ще се изнася топъл въздух, в Западна Европа, тъкмо над Англия, ще се спуска много леден полярен въздух и там времето ще бъде неприятно - дъждовно, студено, а на доста места ще превалява и сняг.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР