Предстои въпросът: колко бежанци България трябва да поеме в солидарност

...
Предстои въпросът: колко бежанци България трябва да поеме в солидарност
Коментари Харесай

Холандски предприемач у нас: България не е длъжна да приеме нито един бежанец

" Предстои въпросът: какъв брой бежанци България би трябвало да поеме в взаимност с другите членки на Европейския съюз?

Нито един. "

Това мнение, холандски бизнесмен, природозащитник, държавник и основател на документални филми, живеещ в България.

" Безспорно се развива огромна драма в Кабул. Безспорно би трябвало да се помогне на тези в неволя. Въпросът е единствено кой дава отговор за „ зародилите проблеми “ и къде отиват неизбежните бежанци. Демек, кой заплаща сметката?

С доста редки изключения всички огромни спорове, няма значение къде по света, са разследване на

а) колонизацията и/или

б) глобализацията.

Колонизацията е да откраднеш от по-бедния или по-наивния суровините за лично прилагане, а глобализация значи освен всички първични материали по света да принадлежат на по-силния състезател, само че в същия миг по-слабият да е заставен да му изкупи и продуктите. На първи стадий глобализацията се постанова посредством красиви рекламни акции, които основават мечтаната нужда, само че в случай че това не работи, им спретват на непослушните:

а) някаква остаряла аристокрация или свещеник от остарял и изпъден жанр, който да обезпечи достъп до суровините и пазарите,

б) нов мощен водач, в случай че краткотрайно няма благороден вид или в случай че нито а) нито б) не работи, постоянно има вид:
 Дахер Ламот: Турция и Ердоган ще употребяват бежанците като коз против Европа Дахер Ламот: Турция и Ердоган ще употребяват бежанците като коз против Европа
" Темата сега за множеството страни от Европейски Съюз са бежанците от Афганистан. То не че предните талази не бяха цялостни с афганистанци, в противен случай,...

в) въоръжават тайфа калпазани,

Вариант в) не е за предпочитане, тъй като води до несъстоятелен локален пазар, само че най-малко ще разрешат суровините да бъдат взети на безценица. Това е цялата скица. Нищо повече и нищо по-малко.

Да съм споделил нещо ново? Най-вероятно не. Но какво е по- стресиращото в цялата работа?

По-стресиращо е, че не ни е разрешено даже да повдигаме въпроса дали няма нещо сбъркано в цялата тази процедура. Прието е, че глобализацията е добре за всички. Счита се за добре, че всички най-сетне ще имаме късмет да живеем като Американците, или като Холандците, или като Англичаните. И в случай че не искаш? Тогава си цялостен глупак. Аутсайдер. Анти систематичен. Антиваксър. Комунист, Нацист, Талибан или Терорист.

Всички имаме чувството, че някаква полуда завладя света. Лъха на някаква колосална неправда, само че не може да се уточни тъкмо от къде идва тя.
 Доц. Георги Кючуков: Има действителен късмет мигрантската вълна от Афганистан да доближи до нашата южна граница (ВИДЕО) Доц. Георги Кючуков: Има действителен късмет мигрантската вълна от Афганистан да доближи до нашата южна граница (ВИДЕО)
" Турският президент Реджеп Ердоган дава индикации, че бегълците от Афганистан ще бъдат пропуснати. Иран няма да задържа афгански бежанц...

Радвам се че пребивавам тук с моето семейство, в една територия, където сме свободни. Където гледаме по допустимо най-елегантен метод да минем сред капките и където глобализацията някак си не залепва, като че ли всички Балканци имат тефлоново покритие. Благодарен съм, че пребивавам тук, макар че няма нито един ухилен по улиците. Не ме поздравяват, когато разхождам кучето си, даже доста хора ме ненавиждат тъй като се ожених за най-красивата жена в страната и някои ме упрекват в модерна колонизация тъй като не ни е зле финансово...

Благодарен съм за всичко, тъй като зная, че коренът на всичко това не е омразата към другия, както ви внушават даже посредством фолклорните приказки. Нито е завистта, както аз мислих за дълго време. Не е това. Просто хората на тези ширини са индивидуалисти. Семейството е техния храм. Другото не ги интересува. Егоисти ли сме? В Европа няма друга страна, където всяко дете ще се погрижи до дъно за болен родител. В Европа няма друга страна, където толкоз доста баби отглеждат внуците си, тъй като децата се борят за оцеляването във всички краища на света. Не че в България няма общественост. В България разбираме, че една общественост би трябвало да е дребна с цел да бъде обгрижвана сполучливо. Мислете малко за това.

На запад, в моята блага татковина Холандия отпред, сме измислили по този начин наречената „ страна на всеобщото благополучие “. В този формат страната носи отговорност за благоденствието на всички. Идеята, че този модел би трябвало да води до по-социално общество се провали, само че няма кой да го признае, минимум политиците. С акта страната да приема грижата за болните, за старите и за кекавите, е освободила другите значително от тяхната обществена отговорност. На запад царува всеобщ хедонизъм и всеобщото въодушевление, че западният субект е центъра на вселената.

За Българинът обществото е неговото семейство и околните другари. Това не е недостатък. Човекът по този начин е генетично програмиран. Не го интересува ни Байдън, ни Путин, ни Меркел, ни международната конюнктура. Не им разрешава да му се размътят мислите с измислени международни „ проблеми “, счита кардинално, че момче е момче и момиче е момиче, до като не породи величествен проблем. Също по този начин балканската жена не се възбужда изключително от мъж на тротинетка. Съмняваме се групово в положителните планове на Елон Мъск, имплантирайки чипове в мозъците на маймуните, обяснявайки, че търси лекуване за алцхаймер…. Чудим се какво същия търси на Марс, в случай, че всички знаем че на Земята се живее пъти по-добре. Четем с паника, че в Китай към този момент клонират умрели домашни любимци. Скоро и умряли роднини…

С две думи, единствено тук човек може да се чуди по какъв начин света е оживял хиляди години без всички тези „ екстри “ и да кажа, че е най-малко умерено закостенял, без други да го посочат с пръст и да кажат, че е фашист, или минимум „ непостоянен “ или „ нетърпелив “. Изключително доста се веселя да пребивавам в среда, в която хората групово осъзнават, че фактически нещо не е наред, че светът прекомерно бързо се трансформира и хората всеобщо се чудят какво да създадат с цел да не вземат участие в този филм. За страдание няма политик, който да признае, че всички тези мисли са ОК. Че не сме ние лудите, само че светът е полудял.
 Панайотов: Ще се одобряват афганистански бежанци в България Панайотов: Ще се одобряват афганистански бежанци в България
" Българите в Афганистан са в непрекъснат контакт с българското държавно управление. Те ще бъдат изведени при първия вероятен метод. Трябва да се...

Както и да е. Къде отидох с моите приказки? Да се върнем към бежанците.

Бежанците са хора, бягащи от страни, където

а) представителите на глобалистите „ основават нов западен ред “ или

б) тайфа дейни жители са решили, че желаят да бъдат оставени на мира и другите (държави) да почитат тяхната просвета, тяхната религия и техния морал. Дали постоянно това пасва с нашите стандарти е различен въпрос, само че нали най-голямата неточност на белия човек, с изключение на устрема да подчинява всички по цветни от него, е откровено да има вяра, че всеки желае да живее както него.

В Афганистан живеят към 30 милиона души. Талибаните имат доста почитатели, другояче нямаше по какъв начин да завладяват цялата страна за няколко седмици. Но да речем, че 5 милиона Афганистанци не се припознават в тяхната идеология. 5 Милиона Афганистанци разхвърляни на десетина " сполучливи "
 Задържаха трафикант на сирийци край Пловдив Задържаха трафикант на сирийци край Пловдив
Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен 22-годишен мъж за това, че през август е оказал помощ на 13 жители на Сирия да...

западни страни в това число Америка са капка в морето. Има хора в неволя. Трябва да се оказва помощ. Безспорно е, само че КОЙ тъкмо да помогне?

Мога да ви изброя цялостен лист с страни, чийто стартов капитал е напълно резултат на колонизаторското им минало и чийто огромни корпорации всяка година жънат милиарди от глобализацията: най-успешния бизнес модел от всички времена.

Отговорността да се погрижат за бежанците е ИЗЦЯЛО на страните от този лист, а България не е в него.

Дано го осъзнават и нашите политици, само че въпреки всичко леко се тормозя.

Гледайки новините чувствам нов, слаб, само че настойчив транс-атлантичен бриз. Дано новата вяра на България да осъзнае, че за бежанците в България има единствено една алтернатива: това е влакът от Капитан Андреево до Видин. Всеки различен вид е политическо самоубийство за всеки (аспирант) политик. "

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР