Предстои случаят да попадне под зоркото око на Европейската прокуратура.

...
Предстои случаят да попадне под зоркото око на Европейската прокуратура.
Коментари Харесай

Гешев се зачуди къде е изчезналата ⅓ от асфалта по пътищата frognews.bg

Предстои казусът да попадне под зоркото око на Европейската прокуратура. Подопечната на Лаура Кьовеши институция ще нищи къде са потекли парите от икономиите по пътищата - има реализатори и подизпълнители, както и кои лица от строителния контрол са положили подписите си, макар изчезналите в настилката сантиметри. 

Сега и прокуратурата се е самосезирала. 

 

Иван Гешев е изискал информация в писма до служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, както и до сътрудника му в Министерство на регионалното развитие - арх. Иван Шишков.Информацията е поискана по отношение на изказвания в медиите за осъществени нередности при строителството и ремонта на автомагистрали и сектори от републиканската пътна мрежа, в това число Северната скоростна дъга и автомагистрала “Хемус “.

 

Припомняме обаче, че за схемите с Автомагистрала “Хемус ” се разбра още преди месеци, когато тогавашното управление на Министерство на вътрешните работи излезе с информация, че при градежа на пътя става дума за огромна корупционна скица. Според изказванията милиони за градежа на Лот 5 от автомагистралата са изнасяни в кеш със сакове и чували. Тогава прокуратурата повдигна обвинявания за пране на пари като пръв на прицел беше Борислав Колев, който изнесъл с чували над 50 млн. лв., платени за автомагистралата. 

 

Според Министерство на вътрешните работи въпросните пари са били предплатено отпуснати по времето на ГЕРБ на няколко строителни компании, а след това са били трансферирани на кухи сдружения, зад които стоят малоимотни лица, а след това изтеглени в брой и изнесени. 

 

Наличната в Министерство на вътрешните работи и в Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) информация следва да бъде предоставена в най-кратък период. 

 

“Тя е от основна значимост и е определяща, с цел да може Прокуратурата на Република България да реализира пълномощията си за осъществяване на инспекции по реда на член 145 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), за формиране на досъдебни производства и осъществяване на ефикасни следствия по реда на Наказателно-процесуален кодекс “, се показва в писмата на Гешев до Демерджиев Шишков. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР