Предстои да излизат в пенсия по-многобройни кохорти от хора, а

...
Предстои да излизат в пенсия по-многобройни кохорти от хора, а
Коментари Харесай

България ще губи по 40 000 работници годишно

" Предстои да излизат в пенсия по-многобройни кохорти от хора, а на пазара на труда влизат такива, които са двойно по-малки по бройка. Ние ще продължим да губим през идващите години по 40 000 души на пазара на труда. Няма проблем за хората, хората няма да стигнат. "

Това съобщи пред БНР Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) във връзка опасенията, че може да се изчезнат работни места при закриването на въглищните промишлености, в случай че се реализира обрисуваният от него вид за подмяна на въглищните промишлености с фотоволтаици.

" Новите политици (б.р. - Кирил Петков и Асен Василев) изясняват в „ Марица Изток “ по какъв начин ще запазят комплекса. То е нездравословно да се резервира, за самите служащи там. Той не би трябвало да се резервира - каза още Велев. - Трябва да има повсеместен проект за прехода. Според него има риск да се изгуби европейско съфинансиране за този преход, в случай че Планът за възобновяване продължава да се бави. "

Според Велев бизнес средата у нас се е влошила в допълнение, и по тази причина АИКБ упорства привикване на Националния стопански съвет.

" За август, на пазара на електрическа енергия за ден напред, България е с втората най-скъпа цена. За септември е противоположното – ние сме с втората най-ниска цена след Полша ", разясни Велев.

" Искаме равни условия с останалите бизнеси в Европа. Такива равни условия не получаваме - акцентира той. - Над избран предел, в Европа се компенсират бизнесите(…) При нас е противоположното – цената на дребно за бита е по-ниска, в сравнение с е цената на едро за промишлеността. Средно това съответствие в Европа е противоположното. “
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР