Представянето на проект "Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив

...
Представянето на проект "Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив
Коментари Харесай

ЕК отличи проект на Национална компания Железопътна инфраструктура

Представянето на план "Модернизация на железопътния сектор Септември – Пловдив и създаване на 4 бр. пътни надлези " е измежду 20-те определени плана в границите на целия Европейски съюз, които показват сполучливо решен с европейско финансиране проблем. Наградата е изработването на професионално едноминутно видео, което ще се популяризира по всички онлайн канали на Европейската комисия и на самодейността "Европа в моя район ".

Проектът на Национална компания "Железопътна инфраструктура " е фокусиран над решаването на един от най-важните въпроси при възстановяване качеството на железопътния превоз в страната – по какъв начин да бъде реализирана доста по-висока скорост на придвижване на влаковете до 160 км/ч при свеждане до най-малко на риска от произшествия и жертви при секване на жп линиите от други транспортни средства.

Проектът на обща стойност 20 млн. лева се финансира посредством Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година от Кохезионния фонд на Европейския съюз и национално съфинансиране. По него са построени 4 броя нови пътни надлези - на мястото на предходните жп прелези в междугарието Септември – Пазарджик наоколо до с. Ковачево; в междугарието Огняново – Стамболийски наоколо до с. Триводици; в региона на гара Стамболийски и пътен надлез в региона на гара Тодор Каблешков, който прави връзка с Интермодален терминал Пловдив.

В момента макар модерната сигнализация и напъните на НКЖИ да се поддържат жп прелезите в изрядно положение прекомерно постоянно те биват подценявани или съзнателно повреждани. Това е водеща причина за възникването на над 75% от всички жп произшествия. С построяването на пътните надлези ще бъдат отстранени пресичанията на железопътната линия на едно равнище с различен тип наземен превоз и на процедура ще се отстрани опцията за произшествия.

Подмяната на рисковите жп прелези със модерни надлези продължава по линията "Пловдив-Бургас ". Тя е в развой на цялостна рехабилитация със средства по Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР