Представяме изгряващите звезди в спорта, размаха на новите творци и

...
Представяме изгряващите звезди в спорта, размаха на новите творци и
Коментари Харесай

Радостин Василев награждава 10 талантливи деца на Плевен

Представяме изгряващите звезди в спорта, размаха на новите създатели и нововъведенията на младите учени Кампанията на " Стандарт " 10 аргументи младите да останат в България започва на 17 май
10 надарени деца на Плевен ще получат специфични награди от спортния министър Радостин Василев и от кмета на Плевен Георг Спартански. На тържествена гала в центъра на героичния град " Стандарт " дава старт на Националната си акция " 10 аргументи младите да останат в България ". Неин патрон е министър Василев, а европейски сътрудник - еврокомисарят по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел.

10 изявени деца с триумфи в спорта, науката и изкуството ще получат грамоти и дарове от " Стандарт ", министър Василев и кмета Спартански.

Радостин Василев ще показа програмата на Министерството на младежта и спорта в Европейската година на младежта, а Георг Спартански - опциите за поддръжка на младите гении, които има общината.

В рамките на самодейността " Стандарт " ще обиколи страната, с цел да показа достиженията на тези млади българи, които са мотив за горделивост освен на родните им градове, само че и на цяла България. И са образец за останалите младежи да остават у нас и да преобразяват с силата и всеотдайността си страната ни.

Ще представим върховете на изгряващите звезди в спорта, ще опишем нововъведенията на младите учени, ще покажем гения на дребните създатели. И ще опишем всички благоприятни условия за развиването им у нас и в Европа по разнообразни стратегии.

Стартът на акцията е в Плевен в Деня на спорта - 17 май. Тогава Градът на героите става Град на спорта. В 18 ч. в Градската градина ще има грандиозно събитие, взаимно с Българската федерация " Спорт за всички ". То се реализира с поддръжката на Министерството на младежта и спорта по " Програма за развиване на спорта за всички ". Тази година мотото на самодейността е " 15 минути спорт ".

В Градската градина ще бъдат обособени 12 зони за спорт, в които плевенски спортни клубове ще показват открити тренировки, в които ще могат да се включат всички поданици и посетители на града. Идеята е всеки участник да отдели най-малко 15 минути за физическа интензивност в определена от него една или няколко зони. Открити тренировки ще проведат плевенските спортни клубове по волейбол (две зони), акробатика, баскетбол, шахмат, тенис на маса, канадска битка, фехтовка, скокове на батут, плуване, колоездене (за тези, които са с велосипеди), преносими детски игри. Ще има даже и спортни танци.

Спортистите от плевенския клуб " Спартакисти - Спорт за всички " със своята нова комбинация ще показват, че за спорта няма пределна възраст. Двама състезатели от локалния клуб по колоездене, изявени в планинските спускания,  ще създадат атрактивна проява. Всички участници в самодейността ще могат да се включат в лотария за награди.

Кулминацията на празника ще е стартът на Националната акция " 10 аргументи младите да останат в България ".

17 май е разгласен за Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в областта на спорта с решение на Министерския съвет от 4 август 2006 година като самопризнание за големите старания на българските спортисти, треньори и деятели в региона на спорта, прославяли името на България. Датата не е инцидентна. На 17 май през 1894 година в София идват първите 10 учители по физическо образование от Швейцария. Те поставят основите на проведеното спортно придвижване в страната.
Ивет Горанова и Стойка Кръстева - почетни жители Концерт на Б.Т.Р и красива заря за празника на града
Олимпийските ни звезди Ивет Горанова и Стойка Кръстева стават почетни жители на Плевен. Званията им публично ще бъдат присъдени на празника на града 15 май. Тогава в Актовата зала на общината ще се състои тържествено съвещание на Общинския съвет - Плевен. На церемонията ще участват народните представители от района, управлението на Областната администрация, някогашни кметове на града.

Със Званието " Почетен жител на Община Плевен " ще бъдат удостоени: Ивет Горанова - олимпийски първенец по карате от летните олимпийски игри в Токио 2020 г.; Стойка Кръстева - Олимпийски първенец по бокс от летните олимпийски игри в Токио 2020 г.; Ангел Ленков - треньорът по карате, който изведе Ивет Горанова до олимпийския връх и има безспорен принос в развиването и одобряването на плевенската школа по карате; Борислав Георгиев - треньор по бокс, чиято заслуга е Стойка Кръстева да покори олимпийския връх в Токио; Русалин Русалинов - вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и президент на Карате клуб " Петромакс " - Плевен, Калин Донков - бележит публицист, стихотворец и журналист, роден в Плевен.

Концерт на Б.Т.Р ще е огромният подарък за плевенчани на празника на града им. Рокгрупата ще забие на сцената на площада в 21.30 ч. на 15 май. Час по-късно празнична заря ще блесне в небето на Плевен.
6 академии за млади водачи и Бяла книга на доброволците
Академии за млади водачи в шест града у нас, както и Бяла книга на доброволците, са част от самодейностите, които ще бъдат осъществени в Европейската година на младежта в България. Тя бе открита през седмицата от министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

Възможностите за младежите, които оферират екологичният и цифровият преход, ще е един от главните акценти в Годината на младежта. Ще се работи за подпомагането на младежите да станат дейни и ангажирани жители, както и да бъдат осведомени с опциите за реализация пред себе си. Част от събитията ще покажат вероятността пред младежта да се включи в държавните политики и тези на Европейския съюз.

" За нас Европейската година на младежта ще бъде още една опция да насочим своите старания към поддръжка на младежите в България, като повишим и настроим публичното схващане към тематиките, които младежите са определили като най-важни за тях ", сподели министър Василев.

Календарът на Европейската година на младежта в България ще бъде разнороден и динамичен.

" Основните сфери на събитията у нас са ориентирани към обучение и образование, просвета и изкуства, доброволчество, физическо и психологично здраве, назадничавост, въздействие на обществените мрежи и влияние на пандемичната конюнктура върху младежите ", сподели още Радостин Василев.

Ще бъде създадена Бяла книга на младежкото доброволчество, която ще има за цел да разпространява доброволчеството измежду младежите. Предвижда се организирането на Биенале на изкуствата в Пловдив, Велико Търново и София.

В шест обитаеми места ще бъдат осъществени Академии за млади водачи, които ще предизвикват дейното младежко присъединяване в създаването и използването на политика за младите на национално и локално равнище. Планирана е Национална младежка конференция, която да събере на едно място младежи, юношески организации, дейни жители, специалисти и политически представители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР