Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев определи като „малко политически

...
Представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев определи като „малко политически
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Атмосферата в съдийската колегия не е от най-добрите, но ВСС все пак работи

Представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев дефинира като „ малко политически ход “ настояването на Съюза на съдиите за отдръпване на целия Висш правосъден съвет след оставките на Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова.

„ Добре би било да го обсъдим и добре би било тези, които желаят оставката на целия Висш съдебен съвет, да се замислят какво ще стане по-късно. Ако те са огромните мераклии за влизане в състава на съвета, просто няма да има по какъв начин да се случи това нещо. Няма да има никакъв Висш съдебен съвет. (…) Ако ние подадем оставка, какво ще се случи? Няма да има орган, няма да има процедура, няма да се организира никакъв избор. Отгоре на това няма да има бюджет – няма кой да го внесе “, разяснява Магдалинчев в изявление за БНР.

Той добави, че реакцията на Съюза на съдиите не е професионална, а по-скоро политическа.

„ Този съвет въпреки всичко работи. Макар че атмосферата, изключително в съдийската гилдия, не е от най-хубавите. Там е празнодумство “, акцентира Боян Магдалинчев. По думите му „ случва се понякога, с доста старания да се организира нещо, което може да се направи за час-два “, а съвещанията са „ тягостни “ и „ няма нищо общо с това, което би трябвало да се направи “.

С доста старания минават решенията по разнообразни въпроси, посочи Магдалинчев.

„ Отстрани наподобява, че е по-демократично поради самото говорене, само че това говорене на практика не подкрепя доста. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР