Представителите на неправителствената организация „Тбилиси прайд“ обяви, че отменя гей-парада,

...
Представителите на неправителствената организация „Тбилиси прайд“ обяви, че отменя гей-парада,
Коментари Харесай

Отмениха грузински гей парад след побой над журналисти пред парламента

Представителите на неправителствената организация „ Тбилиси прайд “ разгласи, че анулира гей-парада, който трябваше да се състои в понеделник в столицата на Грузия, оповестява украинското издание „ Европейская истина “, съобщи организация „ Фокус “.

ЛГБТ-активистите настояват, че Министерство на вътрешните работи на Грузия не е в положение да обезпечи сигурността им. По-рано няколко публицисти и оператори в Тбилиси бяха нападнати в понеделник от съперници на ЛГБТ-марша.

Инцидентът е станал на площада пред Народното събрание. Нападателите са обвинили публицистите, че разпространяват концепциите на ЛГБТ общността. Журналистите не са потърпевши съществено.

„ Обявена е война против гражданското общество, демократичните полезности и европейския курс на страната “, се споделя в изказването на „ Тбилиси прайд “.

„ Не можем да излезем на улиците, изпълнени с настроени за принуждение лица, които са подкрепени от управляващите, Патриаршията и проруските сили, не можем да застрашим живота на хората “, отбелязва организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР