Представители на учебни заведения от Добричка област бяха запознати с

...
Представители на учебни заведения от Добричка област бяха запознати с
Коментари Харесай

В Добрич представиха възможностите за европейско финансиране на образователните институции

Представители на образователни заведения от Добричка област бяха осведомени с опциите за финансиране на просветителни институции с европейски средства през 2019 година, а задачата е да се подобрят образователните бази и да се увеличи квалификацията на учителите. Темата на осведомителната среща „ Европейски средства в областта на образованието “ беше показана от екип на Областния информативен център, който е в партньорски връзки с община Добрич.
Този месец започва подбора на планове по „ Въвеждане на дуална система за образование (Домино 2) в границите на Оперативна програма „ Наука и обучение за образован растеж”. Целта е подкрепяне на въвеждането на дуална система на образование и обезпечаване на тясна връзка сред образованието и потребностите на трудовия пазар. Предвиденият бюджет възлиза на 14 млн. лева
Представена беше и мярка „ Повишаване на потенциала на педагогическите експерти за работа в мултикултурна среда “. Очакванията са тази стратегия да започва в средата на тази година.
Обсъдени бяха и опциите за вкарване на цифровите технологии, с цел да се усъвършенства качеството на образование.
На срещата стана ясно, че Добричка област не е изключително дейна по транснационалната стратегия „ Европа за жителите “ и досега няма утвърдени планове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР