Представители на европейски регулаторни служби са влезли в офиси на

...
Представители на европейски регулаторни служби са влезли в офиси на
Коментари Харесай

Европейски регулаторни служби влезли в офиси на Газпром

Представители на европейски регулаторни служби са влезнали в офиси на " Газпром ", заяви " Ройтерс " като се базира на собствен източник. Причината е следствие, обвързвано с доставките на съветски газ към Европа.

" Ройтерс " напомня, че през януари еврокомисарят по конкуренцията, Маргрете Вестагер, изиска от газовите компании, в това число " Газпром ", информация за незадоволителните доставки, след обвинявания към съветския колос, че забавя спомагателни налични количества, които могат да бъдат освободени, с цел да се овладеят възходящите цени на синьото гориво.

Вероятно е Вестагер да ускори събирането на информация за бизнеса в Европа на " Газпром ", е декларирал източник на " Ройтерс " по-рано този месец. Европейската комисия обаче е отказала коментар, заяви " БНР ".

" Газпром " и Кремъл неколкократно отхвърлиха да задържат доставки на газ и настояват, че всички отговорности по контракти са били изпълнени. Компании, които потвърдено са нарушили антитръстовите правила на Евросъюза, могат да бъдат санкционирани с до 10 % от годишния си оборот. През 2018 година " Газпром " избегна санкция, откакто се съгласи да реформира договореностите си по отношение на ценообразуването, цитира BG ON AIR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР