Настъплението на руската армия в Донбас набира скорост. Украинските въоръжени

...
Настъплението на руската армия в Донбас набира скорост. Украинските въоръжени
Коментари Харесай

„В отбраната хвърлиха всеки, който им падне.“ Руската армия изхвърля ВСУ от Донбас

Настъплението на съветската войска в Донбас набира скорост. Украинските въоръжени сили не могат да овладеят самодейността и да подхващат контраофанзива, заради което отстъпват по целия фронт.

Ден по-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу сподели, че от началото на годината съветските войски са поели надзор на над 547 квадратни километра от територията на нови райони на страната - и не престават да напредват.

Най-тежката обстановка за украинските въоръжени сили се развива в два бранша на фронта: в региона на град Часов Яр и в Авдеевското направление.

В първото направление съветската войска настава за обграждане на микрорайон Канал и подготовка за неговото завладяване. Във второто ВСУ под напън изоставиха позиции, които възнамеряваха да задържат най-малко няколко седмици. След това редица коментатори побързаха да заявят, че украинската защита в Донбас се е разпаднала, украинските въоръжени сили бягат и не могат да провеждат опозиция.

В реалност това не е по този начин, сподели за ИА Regnum източник от редиците на 1-ви Донецки армейски корпус, който в този момент е в Авдеевското направление. След поредност от неуспехи ВСУ се прегрупираха и оказват гневна опозиция. На собствен ред съветската войска методично разрушава украинските укрепени региони.

„ сподели източникът.

Строители на предната линия

Настъплението на съветската войска унищожи проектите на украинските въоръжени сили за проведено евакуиране на силите към нови рубежи на отбрана. Командването на украинската войска смяташе, че войските, ситуирани в посока Авдиевка, ще съумеят да задържат линията Бердичи-Семьоновка и селището Очеретино на север, с цел да могат формированията в тила да образуват защита.

Но откакто украинските въоръжени сили избягаха от позициите си край Очеретино, съветските войски окупираха както самото село, по този начин и най-близките обитаеми места - Новобахмутовка, Соловьово и Новокалиново.

По последни данни боеве се водят за селата Керамик и Сокол.

Доброволци, близки до украинската 47-а бригада, упрекнаха прилежащата 115-а бригада за неуспеха. Оттам дадоха отговор, че за всичко са отговорни всякакви блогъри, които злепоставят достойнството на бригадата.

Във всеки случай, внезапната смяна на фронтовата конюнктура принуди командването на ВСУ да хвърли в борба бързо намаляващите си запаси. Военен личен състав от строителни елементи даже беше изпратен на фронтовата линия, с цел да построи отбранителна линия на 5-8 километра от фронта, оповестява японското издание Japan Times.

Тази информация беше доказана от източник на организация Regnum.

„ означи събеседникът.

За да спре съветския пробив, 110-та бригада от украинските въоръжени сили, която преди този момент беше на позиции в Авдеевка и беше изтеглена за метаморфоза заради огромните загуби, беше незабавно върната на фронта. Според наличните данни не е било допустимо да се попълни щатният състав на бригадата, само че украинското командване просто няма различен избор.

Заплахата от пробив на защитата принуждава украинските въоръжени сили да хвърлят наложително мобилизирани украинци в най-трудните региони, само че те не могат да се похвалят нито със мощен военен дух, нито с добра подготовка.

Надеждата за военна помощ от Запада

Всъщност украинските въоръжени сили в този момент се готвят за нови отстъпления. В тила на украинските войски се построяват действителни, а не фиктивни линии на защита.

Очевидно украинското командване разрешава оттегляне от Часов Яр. Най-близката отбранителна линия се основава на подстъпите към град Константиновка - на 10 километра на изток. В това направление се появиха освен окопи и транше, само че и дълги противотанкови изкопи, минни полета и от така наречен „ зъби на дракона “.

В Авдеевското направление сходни отбранителни центрове се построяват към агломерацията Селидово-Новогродовка-Мирноград и по-нататък към град Покровск (Красноармейск). И в двата случая акцентът е върху гъстата градска застройка, подкрепена от естествените благоприятни условия на индустриалните зони и на полевите фортификации.

В същото време Украйна продължава да разчита на Запада, очаквайки, че обстановката на фронта ще бъде поправена с нова порция военна помощ от Съединени американски щати и Англия. По непотвърдени данни, ВСУ ще получат това, от което в последно време обезверено се нуждаят: оръдия и реактивна артилерия, както и артилерийски муниции, чиито ресурси са съвсем изчерпани. Също по този начин в Киев имат намерение да нанесат удари в тила на съветските войски благодарение на доставените далекобойни ракети ATACMS.

Новите доставки няма да трансформират обстановката на фронта, само че би трябвало да се вземат на съществено, предизвестява източникът на организация Regnum.

„ поучава събеседникът.

Борбата за " небето "

Руската войска сполучливо нападна, частично тъй като интензивно употребява фронтовата авиация, употребявайки корегируеми авиационни муниции (КAБ) от разнообразни типове. Ако украинските въоръжени сили придобият нови системи за противовъздушна защита и изтребители F-16, това ще затрудни работата „ в небето “.

Прессекретарят на командването на Военновъздушни сили на Украйна Иля Евлаш сподели, че Украйна ще получи първите такива изтребители след Великден. В същото време F-16, добави Евлаш, може да работи взаимно с МиГ-29 и Су-27, което ще увеличи успеваемостта на тяхното потребление.

Ако украинските въоръжени сили фактически получат нова техника и оръжия, съветските войски могат да спрат настъплението, с цел да преустроят тактиката си, като вземат поради новите действителности. Командването на въоръжените сили на Украйна ще се опита по всевъзможен метод да удължи паузата и да я употребява за подсилване на защитата. Руската войска обаче несъмнено няма да разреши на врага да „ циментира “ фронта.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52434Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед35401Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед72985„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед35107Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед35793Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед92250Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76401Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед75246В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР