Представител на фирмата Артекс, попитан от Антикорупционния фонд може ли

...
Представител на фирмата Артекс, попитан от Антикорупционния фонд може ли
Коментари Харесай

Артекс: 670 евро/кв.м е ПОД СЕБЕСТОЙНОСТТА на апартаментите

Представител на компанията Артекс, запитан от Антикорупционния фонд може ли да се купи апартамент в съответните кооперации в Изток, където са настанени Цветанов, Цачева и сие при цени 630-670 евро на квадратен метър, ясно артикулира: „ Няма такива цени в София! То на нас себестойността ни е по-висока”.

Това всеки може да види и да чуе в интернет във кино лентата по проблема, който организацията пусна, с цел да се види по какъв начин е правено следствието. Неговата премиера беше в предаването на Сашо Диков по Евроком.

Това значи, че нито на зелено, нито на алено е допустимо някой да е купил парцел на сходни цени.
Ето какво пък разкри Свободна Европа по проблема с разрешителното за небостъргача до хотел Маринела, който се е явил казуса, около който ползите на Артекс и политиците от властта са се пресекли:

„ В поддръжка на настояването си (собственикът на парцела Артекс) на 25 януари 2017 година е приложил мнение на районния министър от 20 януари (тогава на поста е Лиляна Павлова), в което се споделя, че няма спънка за презаверяване на разрешителното.

В началото на февруари обаче (веднага след поправките, гласувани от ГЕРБ) притежателят на парцела желае тази процедура да бъде прекъсната, защото ще изчака влизането в действие на новите промени в Закон за устройство на територията и упорства платените 260 000 лева да му бъдат върнати.

След влизането в действие на закона е задействал процедурата по новия текст за 10 години удължение. При тази обстановка такса на общината не се дължи.

Интересен миг е, че с цел да се удължи срокът за строителство на небостъргача се прибягва до неизползвана до оня миг процедура.

Едно от основанията за това е писмо от министъра на районното развиване Николай Нанков, в което се споделя, че "срокът за довеждане докрай на градежа е 10 години от започване на строителството " и "е годно до 11.01.2020 година, според член 153, алинея 2, т. 3 от Закон за устройство на територията ".

Именно по този проблем основният архитекст на София Здравко Здравков изяснява пред Медиапул, че в Закон за устройство на територията не се показва дали тази нова наредба, на която се базира и районният министър във второто си писмо по случая, важи единствено за издадени след влизането ѝ в действие документи. Но тя е приложена и за заварен случай.

Проверка обаче открива, че и това изказване не е правилно. Параграф 58 от преходните и заключителни разпореждания на Закона за устройство на територията ясно декларира, че промененият текст визира новите разрешителни за градеж. Защо обаче в проблема на Артекс то е с назад деяние можем единствено да гадаем”.

В този смисъл, Свободна Европа пък запита министъра на районното развиване Петя Аврамова, която ясно дава да се разбере, че писмото на заместник-министъра не е норма и не може да служи за позволение. Това обаче е станало.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР