Председателят на Върховния касационен съд и кандидат за президент Лозан

...
Председателят на Върховния касационен съд и кандидат за президент Лозан
Коментари Харесай

Според Лозан Панов Радев не е трябвало да подписва указа за назначаването на Гешев

Председателят на Върховния касационен съд и претендент за президент Лозан Панов съобщи в изявление пред Би Ти Ви, че съгласно него президентът Румен Радев не е трябвало да подписва указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор.

Една президентска институция би трябвало да има темперамент. Президентската институция не е единствено брошка на ревера.
 Лозан Панов

Посочи, че в обстановка на митинги, поради които София изглеждала окупирана, президентът официално е извършил своите отговорности. " Аз не бих подписал. Да, евентуално това би довело до извод за нарушение на конституцията, до импийчмънт, само че той избра себе си пред това да резервира народа си ", разгласи Панов.

С това да се организира правосъдна промяна в страната той изясни претекста си да се кандидатира за поста, откакто е водил такива борби като оглавяващ Върховния касационен съд. Съвсем обикновено и поредно е, когато човек се е борил, да се придвижи на друго равнище, когато чувствам безсилието си в този Висш правосъден съвет и всички борби, които съм водил и съм получил толкоз доста рани, да се мине на друго равнище, разгласи той.

Разказа, че едвам в сряда Велислав Величков от " Правосъдие за всеки " е разговарял с него за кандидатиране и той му дал полуотговор, който той приел като " полуотговор с оптимизъм ".

На въпрос дали не се вижда като основен прокурор, каквато визия неотдавна показа водачът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков Панов, сподели, че казусът не е в личността, а в системата. Допълни, че казусът в прокуратурата е систематичен и промяната на едно лице с друго не го взема решение.

Той още веднъж удостовери тезата си, че ректорът на Софийския университет Анастас Герджиков е обвързван с Движение за права и свободи, поради което самият Герджиков тази заран разгласи, че чака опрощение. Какво споделиха двамата по тематиката четете.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР