Председателят на управителния съвет на най-голямата работодателска организация в България

...
Председателят на управителния съвет на най-голямата работодателска организация в България
Коментари Харесай

Кирил Домусчиев стана част от елита на американския бизнес

Председателят на управителния съвет на най-голямата работодателска организация в България – КРИБ, Кирил Домусчиев, стана част от елита на американския бизнес. На 22 март Huvepharma беше показана като най-новия член на Консултативния съвет към Президента на Търговската камара на Съединени американски щати във Вашингтон.

Беше извършен обяд в чест на Кирил Домусчиев, даден взаимно от някогашния президент и основен изпълнителен шеф на Камарата на Съединени американски щати Томас Дж. Донохю и Посланик Карол Б. Халет, консултант в институцията. Сред присъстващите бяха висши шефове на Камарата и определени членове на Борда.

„ През 2005 година нашата първична цел беше да навлезем на пазара на Съединени американски щати посредством експорт на фармацевтични и здравни артикули за животни на Huvepharma от нашите европейски производства. Накратко, новият ни основен изпълнителен шеф на Huvepharma USA, Глен Уилкинсън, ме убеди, че би трябвало да влагаме в произвеждане и тук. Седемнадесет години по-късно, откакто следвахме деликатно дефинирана тактика за напредък, ние присъстваме в шест американски щата с пет завода и два центъра за научноизследователска и развойна активност. Нашите артикули се продават в цялата страна. Ние освен се научихме да се конкурираме на този огромен пазар, само че и да станем водеща компания в сектора. Гордеем се с тези постижения”, сподели Домусчиев. „ Ще продължим да се стремим да доставяме най-хубавите новаторски артикули, с цел да подсигуряваме здравето на животните “.

Като член на Консултативния съвет на Президента, Huvepharma ще има глас в извънредните сесии на Камарата по стопански, сигурност, регулаторни и търговски въпроси с водещи специалисти, държавни чиновници и членове на Конгреса.

Посланик Халет акцентира по какъв начин бизнес опитът на Домусчиев в България, Европейски Съюз и Съединените щати подхожда на задачата на Камарата за поощряване на по-широки трансатлантически бизнес връзки за стимулиране на икономическия напредък тук, у нас, и в Европа.

Huvepharma USA започва през 2005 година и разполага със фабрики и проучвателен центрове в шест американски щата: Арканзас, Колорадо, Флорида, Мисури, Небраска и Северна Каролина. Тя е със седалище в щата Джорджия. Компанията се трансформира в водач на американския пазар за ветеринарни фармацевтични артикули и други помощни средства за здравето на животните.

Търговската камара на Съединени американски щати е най-голямата бизнес организация в света. Нейните членове варират от дребни бизнеси и търговски камари в цялата страна, които поддържат своите общности, през водещи индустриални асоциации и световни корпорации, които са новаторски водачи и вземат решение провокациите на света, до нововъзникващи и бързо разрастващи се промишлености, които оформят бъдещето. Камарата е основана през 1912 година и седалището ѝ е във Вашингтон.

През 2019 година Домусчиев получи оценката „ Почетен жител на Небраска “ поради направените от „ Хювефарма “ вложения в щата. Година по-рано пък компанията бе отличена от кмета на Сейнт Луис, Мисури, с премията „ Бизнес на годината “ за подкрепяне на икономическото развиване на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР