Председателят на Специализирания съд Мариета Райкова коментира случая със съдия

...
Председателят на Специализирания съд Мариета Райкова коментира случая със съдия
Коментари Харесай

Шефката на спецсъда с първи коментар за съдия Андон Миталов

Председателят на Специализирания съд Мариета Райкова разяснява случая със арбитър Андон Миталов.

Припомняме ви, че през вчерашния ден стана ясно, че арбитър Андон Миталов е със възбрана за влизане в Съединени американски щати. Той е първият българин с черен щемпел от Америка.

Оповестиха кой е българинът със възбрана да влиза в Съединени американски щати

Кой е Андон Миталов?

Кариерата на Миталов стартира през 1991 година, когато като старши лейтенант встъпва в редовете на прокуратурата на Водоснабдителна система. Назначен е за боен следовател в Софийската военна окръжна прокуратура. Само след 3 години и 3 месеца на тази служба Миталов към този момент е преназначен за боен прокурор. Достига до звание майор, когато изненадващо на 29 юли 1999 година подава оставка. 11 години по-късно прави опит да се върне в структурата, само че му е отказано. През 2013-а прави опит да поеме работа в Специализирания съд, само че се проваля на изпита пред Висш съдебен съвет. Миталов апелира и Върховен административен съд и печели делото пред и е назначен за арбитър от Специализирания съд.

3,95 е оценката на арбитър Андон Миталов на устния изпит пред Висш съдебен съвет през 2013 година, когато за повторно се пробва да се върне в правосъдната система. Това демонстрира дело по негова тъжба във Върховния административен съд, който анулира отхвърли на Висшия правосъден съвет да го назначи за спецсъдия, оповестява Правен свят.

Андон Миталов е съдията, който пусна упрекнатият в шпионаж Николай Малинов на среща с Путин.

През ноември предходната година тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров заяви, че точно Андон Миталов е разрешил ръководителят на придвижване "Русофили " Николай Малинов да напуща страната, макар че е разследван за шпионаж в интерес на Русия.

"Заради върховенството на закона е нужно да се организира развой, по тази причина е подхванато деяние. Направено е и питане дали има връзка сред Миталов и казусът с Николай Маринов ", съобщи Райкова.

Тя разкри, че в никакъв случай не е получава сигнали за корупционни дейности от страна на Миталов и разясни, че той е болнични.

На въпрос дали е в действителност вярна информацията, че Миталов е напуснал дома си преди три дни, Райкова отговори, че през вчерашния ден той е бил на работа.

По думите ѝ към този миг няма изясненост какъв е интервалът на болнични.

"Колегата се употребява с доста положително име и разочарованието е за всички ", сподели още ръководителят на Специализирания съд Мариета Райкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР