Председателят на съюза Лили Друмева внесе декларацията за това до

...
Председателят на съюза Лили Друмева внесе декларацията за това до
Коментари Харесай

Репресираните от комунизма: Оставка и извинение от Жаблянов

Председателят на съюза Лили Друмева внесе декларацията за това до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Самият Жаблянов е зам.-председател на Народното събрание.

По-рано през днешния ден от ГЕРБ също настояха той да подаде оставка, откакто стана ясно, че е създател на скандалния текст, че Народният съд от 1945 година е бил "неизбежно и належащо правораздаване ", който Българска социалистическа партия изтри.

"Съюзите на репресираните от комунизма и всички демократично мислещи хора показват възмущението си от неприемливото и надменно отношение на Българска социалистическа партия към обстоятелствата от най-новата българска история и тяхното пояснение. Макар че в общественото пространство отношението към Народния съд да се поправя видимо, създателите на този текст демонстрираха недвусмислено и за следващ път двуличието на тази партия, агресивността в държанието ѝ и гаврата с националната памет. На 1 февруари т.г. ПГ на Българска социалистическа партия освен не уважи с безмълвие една минута почтено избитите жертви на този мракобесен режим, само че държанието ѝ беше повече от неоправдателно “, съобщи Друмева, представена от "Фокус ".

По думите ѝ в основата на сходен вид реакция стои управлението на Българска социалистическа партия.

„ Такъв е и казусът с обръщението към министър-председателя Бойко Борисов, в което авторството на Валери Жаблянов е потвърдено и Народният съд през 1945 година е разгласен за обективен акт, което е върхът на наглостта. Категорично настояваме за оставката на Валери Жаблянов от длъжността зам.-председател на Народно събрание. Личност с подобен морал няма право да заема толкоз виновна служба в най-висшия законодателен орган на страната. Да се твърди, че Народният съд е обективен развой, е подигравка с паметта на почтените жертви и техните близки, подигравка с българската история. Такъв гаф не може да се елементарни . Българска социалистическа партия сподели за прощален път незаконния си произход. Когато обстоятелствата приказват, и боговете мълчат “, акцентира председателката на съюза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР