Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ Марк Мили инспектира

...
Председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ Марк Мили инспектира
Коментари Харесай

САЩ обявиха, че вкарват военна помощ през таен обект, близо до Украйна

Председателят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати Марк Мили инспектира през днешния ден обект, чиято локализация се пази в строга загадка от съображения за сигурност и откъдето се товари военната помощ, която двайсетина западни страни дадоха обещание на Украйна, съобщи Франс прес, цитарана от Българска телеграфна агенция.

Мили е бил придружаван от няколко публицисти на обекта, чието местонахождение  бе дефинирано от сътрудник на Франс прес, като " покрай границата с Украйна ". Обектът се ръководи от 22 страни, координирани от Съединени американски щати. На пистата на обекта самолети С-17 на американските военновъздушни сили доставят военната техника. После тя незабавно се товари на транспортни средства с безпристрастен тип и се изпраща по суша за Украйна, описват военните. Понякога полетите, с които се докарва техниката, могат да са по 18 дневно.

Освен Съединени американски щати, които деблокираха над 1 млрд. долара за военна помощ за Украйна през изтеклата година, доста европейски страни доставят на Киев противотанкови гранатомети, само че и противовъздушни ракети, блиндирана техника, гориво, боеприпаси, автомати и други, които ще разрешат на украинската войска да оказва опозиция.

Към края на февруари Съединени американски щати към този момент са доставили две трети от обещаните оръжия на Украйна, която е ги е употребила по сполучлив метод, с цел да забави напредването на съветските сили, споделя представител на Пентагона.

Съединени американски щати също така изпратиха  и хиляди спомагателни военни по източния фланг на НАТО. Те са по-специално ситуирани в Полша, където военачалник Мили посети военните от 82-а американска военнодесантна дивизия в подготвителната база в югоизточната част на страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР