Председателят на Областния съвет на БСП в Перник Валентин Петков

...
Председателят на Областния съвет на БСП в Перник Валентин Петков
Коментари Харесай

Бунт в Перник срещу Корнелия Нинова за изборите

Председателят на Областния съвет на Българска социалистическа партия в Перник Валентин Петков и на Общинския съвет Стефан Кръстев няма да вземат участие в кандидатската листа за идните на 4 април избори за Народно заседание. Двамата си направиха групов самоотвод, който ще бъде показан публично на съвещанието на Областния съвет на Българска социалистическа партия. Водач на листата в 14-и многомандатен изборен регион в Перник е Стоян Мирчев.

Позицията си по отношение на номинациите за предизборната листа, както и претекстовете за отвод от присъединяване в нея двамата водачи обявиха документално във Фейсбук страницата на локалната организация на социалистите. Ето какво сподели ръководителят на Общински съвет на Българска социалистическа партия Стефан Кръстев пред БНР:

" Заедно с регионалния ръководител взехме решение да си създадем самоотвод, защото въпреки всичко и двамата сме ангажирани с дейностите на локалната власт за мандата 2019-2023 година, само че не по-маловажен е фактът, че при подредбата на избираемите места в листата не беше потърсено мнението на локалната организация на Българска социалистическа партия, нито на общинско, нито на регионално равнище, което макар уставните правила е извънредно неприемливо.

Кръстев отхвърли да разяснява второто място в листата и добави, че е научил от медиите информацията.

А по отношение на дали лидерът на листата Стоян Мирчев е познато лице на пернишките социалисти, отговори: " Не го познавам персонално, не е идвал в Перник. Съдейки от изявите му по малкия екран, ми се коства образован човек, само че не го познавам персонално, не е бил показан до момента на пернишката партийна организация. Естествено, ще работим с него и ще създадем оптималното за избирателен триумф ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР