Председателят на областната държавна администрация в Запорожие Александър Старух каза,

...
Председателят на областната държавна администрация в Запорожие Александър Старух каза,
Коментари Харесай

Ядрената безопасност на АЕЦ Запорожие вече е гарантирана

Председателят на регионалната държавна администрация в Запорожие Александър Старух сподели, че шефът на Запорожската атомна електроцентрала е уверил, че нуклеарната сигурност на оборудването към този момент е обезпечена, съобщи UNIAN.

Това се споделя в известие на страницата на Старух във Facebook.

В другото известие Старух споделя, че съгласно шефа на ЗАЕЦ горят пространствата на образователния корпус и лабораторно-битовия корпус.

" Ръководството на централата реши да включи отбраната. За благополучие, административната постройка беше развалена, само че не се възпламени. Екипът на централата подхваща всички ограничения за локализиране на казуса ", сподели Старух.

Министерството на външните работи на Украйна предизвестява, че детонацията в Запорожската атомна електроцентрала, която може да възникне при пожар от обстрела на съветските войски, ще бъде 10 пъти по-мощна от повредата в атомната електроцентрала в Чернобил.

Противопожарното положение на атомната електроцентрала в Запорожие към този момент е в границите на естественото.

Това потвърдиха и в известие във Фейсбук страницата на Държавната работа за незабавни случаи на Украйна.

„ Актуална информация за атентата против АЕЦ „ Запорожие “. Към 02:26 ч. в гр. Енергодар на АЕЦ „ Запорожка “ е изключен третият енергоблок от Единната енергийна система (работи единствено 4 блок). Противопожарното положение в АЕЦ е в границите на естественото “, се споделя в бележката.

Отбелязва се също, че е зародил пожар отвън територията на атомната централа - в образователния корпус.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР