Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с министъра на

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с министъра на
Коментари Харесай

Караянчева разговаря с външния министър на Беларус

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беседва с министъра на външните работи на Република Беларус Владимир Макей. Гостът е на посещаване в България по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Между България и Беларус съществуват постоянни връзки на другарство и съдействие, построени на основата на обичайните исторически връзки, културната непосредственост и взаимното почитание сред нашите два народа, подчертаха по време на диалога Цвета Караянчева и Владимир Макей. Двамата дадоха висока оценка на политическия разговор, който, по думите им, се развива доста интензивно.

Необходимо е да поставим старания за задълбочаване на съдействието във всички сфери от съвместен интерес, да внесем повече динамичност, с цел да използваме целия капацитет за развиване на нашите връзки, съобщи Владимир Макей. България и Беларус имат построена солидна двустранна договорно-правна база, която непрекъснато се актуализира и усъвършества и е причина за по-нататъшното ползотворно съдействие, акцентира той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР