Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе освиркана по време

...
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе освиркана по време
Коментари Харесай

Освиркаха Караянчева на зарята във Велико Търново

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе освиркана по време на речта си на Деня на независимостта на България, която изнесе на тържествената заря-проверка във Велико Търново довечера. Докато тя говореше група присъстващи скандираха " Оставка " и надуваха свирки и тробми.

" Скъпи скандиращи, през днешния ден е празник на Независимостта, само че през днешния ден е четен единствено Манифестът, а има доста хора по-късно, които би трябвало да се борят на дипломатическия фронт, с цел да може средата на април 1909 година - обърна се тя към освиркващите я. - Независимостта на България да бъде приета от всички. Затова през днешния ден е празник на политическата воля, на здравия политически разсъдък, на тези, които в действителност могат да мислят за напред. Когато през днешния ден се събираме да честваме това, което са създали строителите на модерна България, би трябвало да си спомним, че тези, които бяха след тях позволиха неточности и ние в никакъв случай не би трябвало да ги забравяме. "

В речта си Караянчева също по този начин означи още:

" Обявяването на Независимостта преди 112 години е едно национално дело и изпитание, което трае десетилетия. Усилие, в което вземат участие освен най-смелите, само че и най-умните наши предшественици. Пътят към тази историческа дата е предначертан от визионерите, взели участие в битката за църковна самостоятелност, от участниците в БРЦК, от тези смели българи, герои мъченици, взели участие в Априлското въстание, от опълченците, взели участие в Руско-турската война, от основателите на Търновската Конституция и от тези родолюбови българи, които направиха подобен исторически напредък, че Великите сили останаха сюрпризирани. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР