Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на

...
Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на
Коментари Харесай

15,30 часа: Извънредно заседание на НС заради напрежението НАТО-Русия

Председателят на Народното събрание Никола Минчев привиква изключително съвещание на Народното събрание от 15:30 часа през днешния ден.

В дневния ред е чуване на министър-председателя, министъра на защитата, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване по отношение на спора Русия-Украйна, напрежението НАТО- Руска федерация и ролята на България в процеса на взимане на решения в НАТО по тематиките, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

Искането за изключително съвещание беше импортирано в понеделник от 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

Председателят на Народното събрание е решил да насрочи съвещанието за сряда от 15:30 часа, с цел да може да бъде показана цялостна информация по поставените въпроси.

Преди това ще заседава Съветът по сигурността към Министерския съвет, а на следващия ден ще има съвещание на държавното управление, на които ще бъдат обсъждани напрежението към Украйна и проектите на съдружниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР