Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси отправи послание към

...
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси отправи послание към
Коментари Харесай

Пелоси към Блинкън: Обявете Русия за терористична държава

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси насочи обръщение към държавния секретар Антъни Блинкън: Обявете Русия като държавен спонсор на тероризма - в противоположен случай Конгресът ще го направи.

Предупреждението, направено при диалог сред двамата по-рано тази седмица, беше преразказано пред американския вестник " Политико " от два източника, осведомени с диалога. Говорителите на Държавния департамент и офиса на Пелоси отхвърлиха коментар, съобщи news.bg.

Конгресът даде на държавния секретар пълномощието да разгласи една страна като държавен спонсор на тероризма. Някои в Конгреса обаче споделят, че законодателите могат да одобряват закон, който да заобиколи Държавния департамент, като по този метод да окажат напън върху съветския президент Владимир Путин.

" Няма правна причина Конгресът да не може да одобри законодателство, което дейно да дефинира Русия като държавен спонсор на тероризма ", сподели помощник на демократите. " Приемането на законодателство от Конгреса явно е по-сложен път от това, което може да направи държавният секретар, от който зависи това, само че това ще даде на администрацията нужното политическо съображение, с цел да ескалира икономическия напън и реториката против Путин. "

Сенсорите Линдзи Греъм и Ричард Блументал, да вземем за пример, показаха законопроект през май, в който Сенатът ще уточни, че Русия взе участие в терористични актове, само че главно приканва Блинкън да направете обозначението публично. Те пътуваха до Киев по-рано този месец, с цел да разпространяват мярката дружно с украинския президент Володимир Зеленски, който поддържа формалното оповестяване на Русия като терористична страна. Подобна резолюция беше импортирана и в Народното събрание.

Коментарите на Пелоси към Блинкен акцентират пропастта в дейностите, които законодателите желаят от администрацията да предприеме, и това, което първият посланик на страната е удачно да прави. Членовете на Камарата на представителите и Сената упорстват за посочването, което ще принуди държавното управление на Съединени американски щати да ограничи задграничната помощ, да ограничи износа и продажбите на защитата, да наложи надзор върху износа на продукти с двойна приложимост и други

Обяваването също " включва други закони за наказания, които санкционират лица и страни, участващи в избрана търговия с държавни спонсори ", съгласно Държавния департамент, което значи, че Съединени американски щати може да се наложи да разширят глобите си доста по-широко от съответни браншове на съветската стопанска система. Настоящите четири страни, избрани от Съединени американски щати като спонсори на тероризма - Куба, Северна Корея, Иран и Сирия - търгуват доста по-малко със света, в сравнение с Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР