Председателят на Европейския съвет Доналд Туск защити проектоспоразумението за Брекзит

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск защити проектоспоразумението за Брекзит
Коментари Харесай

Доналд Туск изрази опасения за връщането на „твърда граница“ в Ирландия

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск отбрани проектоспоразумението за Брекзит на Европейската комисия и предизвести, че неговото отменяне може да докара до връщането на „ твърда граница “ на остров Ирландия,  предаде „ Ройтерс “.

Британците реагираха остро на предложнието, което планува Северна Ирландия да остане в митническия съюз на Европейски Съюз, което основава преграда сред Белфаст и Обединеното кралство.

„ До момента никой не е предложил нещо по-добро от това “, съобщи Туск на бизнес конференция в Брюксел, преди да отпътува за Лондон, където ще се срещне с английския министър председател Тереза Мей.

„ След няколко часа ще попитам в Лондон дали държавното управление на Англия има по-добра концепция, която би била също толкоз ефикасна за предотвратяването на твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия “, добави ръководителят на Европейския съвет.

Тереза Мей ще изложи своя проект за комерсиалните връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз в петък, като от английското държавното управление настояват, че ще създадат всичко по силите си, с цел да избегнат граничните инспекции в Ирландия, които могат да възобновят еретически спорове на острова. Консерваторите дава обещание да предложат „ умна граница “, която да поддържа безпроблемната търговия с единния пазар на Европейски Съюз.

„ Няма по какъв начин да има безпроблемна търговия отвън митническия съюз и единния пазар. Търканията са неминуем непряк резултат от Брекзит. “, сподели Туск.

Публикуваният през вчерашния ден план за съглашение по Брекзит бе изрично отритнат от Тереза Мей и от нейните съдружници от Белфаст, които застанаха на позицията, че съглашението заплашва цялостта на Обединеното кралство.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР