Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, че налага глоба

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола съобщи, че налага глоба
Коментари Харесай

ЕП глобява Ангел Джамбазки заради жест, изтълкуван като нацистки поздрав

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола заяви, че постанова санкция на евродепутата и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки (Европейски консерватори и реформатори/ВМРО) поради жест, който бе пояснен като нацистки привет. Джамбазки има право да апелира решението, предава Българска телеграфна агенция.

Мецола посочи, че съгласно правилника на Екологичен потенциал го лишава от надбавките за разноски за шест работни дни. Тя добави, че нарушаването, в което е махленски, уронва положителното име и достолепието на институцията.

Председателят на Екологичен потенциал уточни, че наказването е обвързвано със случая от 16 февруари, когато при напускането на пленарната зала в Страсбург, откакто се беше изказал, Джамбазки подвигна високо дясната си ръка, до момента в който наподобява спореше със свои сътрудници. Той е бил известен за оповестеното през днешния ден решение на 31 март.

Според член 176 от правилника за работата на Екологичен потенциал, на чието съображение е постановено наказването, мярката се постанова в случаи на неспазване на нормите за държание на евродепутатите.

В деня на случая, провокирал необятен интернационален отзив, Джамбазки изясни в профила си във Facebook, че разногласието е бил обвързван с въпроса за върховенството на закона.

" Термин, който левицата употребява превратно, с цел да постанова тоталитарно своя ЛГБТИЮЯ+ дневен ред. Дневен ред, който няма нищо общо с концепцията за правдивост и господство на закона. Скарах им се. Защитих Орбан и неговата партия " Фидес ". Защитих и Качински, и полската партия " Право и правдивост ". Защитих концепцията ни за това, че би трябвало да се борим за нашите народи, нашите общества, нашите фамилии. Защитих концепцията, че би трябвало да се борим за нашата Европа. Европа на Отечествата. Очаквано - ляволибералното антинационално болшинство ме освирка бурно. (...) Разбира се, стана спор. Председателката помоли да не спорим в залата. Извиних ѝ се. И тя реши да ме ревизира и санкционира, тъй като съгласно нея съм отправил римски привет. Ако не беше тъпо, щеше да е смешно. На първо място, в случай че желаех да насочва този привет, щях да го направя от трибуната, както би трябвало да се прави. Второ - нямам причина да я приветствам тъкмо нея, тъкмо по този начин. Жалки, доста жалки индивиди. Все едно. Ще повторя: Да живее Виктор Орбан и " Фидес ". Да живее Качински и " Право и правдивост ". Да живее единната и неделима българска нация! Да живее България! Да живее Европа на Отечествата! ", гласеше неговият пост.

Според правилника на Екологичен потенциал дневната надбавка, от която се планува Джамбазки да бъде лишен в посочения период, е 338 евро (общо 2028 евро) за покриване на разноските за настаняване и обвързваните разноски, когато евродепутатите са в Брюксел или Страсбург за присъединяване в служебни действия.

Тази надбавка покрива разноски за хотел, храна и всички свързани разходи. Надбавката се понижава на половина, в случай че евродепутатите не са взели участие допълнително от половината поименни гласувания в дните, в които има гласоподаване в пленарната зала, даже в случай че са участвали и са се подписали в присъствения лист.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР