Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че
Коментари Харесай

ЕС: Няма гаранции за постигане на търговска сделка с Великобритания

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен уточни, че не може да бъдат очакван окончателният резултат от договарянията за комерсиална договорка сред Европейския съюз и Обединеното кралство и добави, че в този миг никоя страна не може да твърди, че ще бъде подписана договорка до края на преходния интервал на 31-ви декември.

Европейската комисия не може да подсигурява, че ще бъде реализирано комерсиално съглашение с Англия след излизането ѝ от Европейския съюз, като идващите дни ще бъдат решаващи, съобщи в сряда ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя добави, че блокът е квалифициран за Брекзит без договорка.

" Следващите дни ще бъдат решаващи. Европейският съюз е добре квалифициран за сюжет без договорка ", съобщи Фон дер Лайен пред Европейския парламент. " С оставащо пред нас доста малко време, ще създадем всичко по силите си, с цел да реализираме съглашение. Готови сме да бъдем изобретателни ", сподели още тя.

В обръщението си към Европейския парламент Урсула фон дер Лайен още веднъж акцентира, че не престават да съществуват " огромни разлики " сред Лондон и Брюксел, най-много в региона на държавните помощи.

Тя обаче уточни, че е реализиран прочут прогрес в договарянията и удостовери, че единният блок е отдаден на постигането на договорка с Обединеното кралство.

В частта от речта си пред Екологичен потенциал, ориентирана към COVID-19, фон дер Лайен предизвести, че въпреки да е разбираемо хората да желаят да бъдат облекчени противоепидемичните ограничаващи ограничения, разхлабването на тези ограничения в несъответствуваща степен може да имат противоположен резултат и може да усили риска от трета вълна на коронавирусната пандемия.

Шефът на Европейска комисия акцентира, че Европейски Съюз не би трябвало да разхлабва прекомерно бързо въведените нови противоепидемични ограничаващи ограничения, като съобщи пред Европейския парламент, че има риск от трета вълна на инфекцията.

" Знам, че притежателите на магазини, бармани и сервитьори в заведенията за хранене желаят преустановяване на рестриктивните мерки. Но би трябвало да се поучим от лятото и да не повтаряме същите неточности ", сподели Фон дер Лайен.

" Твърде бързо и прекомерно огромно разхлабване на ограниченията рискува трета коронавирусна вълна след Коледа ", акцентира тя пред европейските депутати.

Ваксинацията против COVID-19 в Европейския съюз може да стартира преди края на 2020 година, като първите жители на Европейски Съюз могат да бъдат имунизирани през декември, означи Урсула фон дер Лайен пред евродепутатите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР