Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази тревога

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази тревога
Коментари Харесай

Фон дер Лайен не иска Huawei в 5G мрежите в Европа

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази паника поради присъединяване на китайския телекомуникационен колос Huawei в разширението на мобилната 5G мрежа в Европа, оповестява AFP.
Според нея има заплаха Пекин да прави шпионаж, защото компанията е прекомерно покрай китайската столица и по закон може да бъде задължена да разкрива данни на китайските разследващи служби.
Ако има риск данните на жителите или на фирмите да бъдат употребявани, тогава не можем да приемем това в Европа, безапелационна бе Фон дер Лайен.
Следващото потомство супербърза 5G мрежа е " основна технология " за бъдещето, съобщи тя и добави, че Европейската комисия се готви да предложи общи за цяла Европа стандарти за сигурността на данните.
Един от тези стандарти би трябвало да задължава фирмите, които ни доставят тези изключително чувствителни технологии, да са самостоятелни и да не може да бъдат принуждавани от техните държавни управления да предават данни, съобщи ръководителят на Европейска комисия.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп към този момент подреди на американските компании да преустановят бизнеса си с водача на пазара Huawei и прикани съдружниците да последват образеца му.
Австралия, Япония и Нова Зеландия също са подхванали стъпки, с цел да лимитират присъединяване на компанията в своите 5G мрежи.
До момента Германия се съпротивлява на натиска да изключи Huawei да доставя технологии за своята 5G инфраструктура. Канцлерът Ангела Меркел нееднократно е казвала, че страната ще упорства за строги условия за сигурност, без обаче да постанова забрани на обособените компании.
От своя страна Huawei изрично отхвърля обвиняванията в шпионаж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР